„A fost o exprimare greşită”. Pavel Filip explică de ce a afirmat că 90% dintre cei vizaţi în raportul Kroll sunt oameni „absolut oneşti”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Premierul Pavel Filip a încercat joi, 25 ianuarie, să explice de ce a afirmat anterior că 90% dintre cei vizaţi în raportul Kroll sunt oameni „absolut oneşti”. Prim-ministrul şi-a cerut scuză pentru această declaraţie, subliniind că s-a exprimar greşit.

„Să fie foarte clar: nici cei de la Kroll, nici prim-ministrul şi nici BNM nu poate veni cu învinuiri şi condamnări. În acelaşi timp, cei de la Kroll au solicitat ca raportul să nu fie făcut public şi ne-au explicat de ce. Pentru că în experienţa şi în practica lor de lucru au avut multe cazuri prin care, odată făcute publice mai multe nume care se regăsesc în raportul lor, care s-au dovedit a fi absolut nevinovate i-au atacat în judecată şi le-au plătit despagubiri care ţin de sume enorme”, a declarat Pavel Filip în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în contextul a doi an de activitate a Guvernului.

Premierul a precizat că Kroll analizează fluxurile financiare din sistemul bancar, iar în acest flux financiar ar putea nimeri şi persoane care nu ar avea legătură cu frauda bancară.

„Şi care pot fi numiţi oameni absolut oneşti. Aceasta a fost intenţia mea. Încă o dată îmi cer scuză pentru această greşeală de exprimare”, a spus Filip.

Amintim că, la 26 decembrie 2016, Pavel Filip a comentat sinteza celui de-al doilea raport Kroll. Prim-ministrul a menţionat atunci că s-a procedat corect că nu au fost publicate numele celor care au beneficiat de credite neperformante de pe urma fraudei bancare, pentru că aproape toţi dintre aceştia „sunt absolut oneşti”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite