Ştefan Gligor, reacţie după ce nu a trecut concursul pentru funcţia de procuror general: „Comisia a comis o greşeală mare că nu mi-a permis sa confrunt CSP”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Avocatul Ştefan Gligor, unul dintre cei 20 de candidaţi la funcţia de procuror general, a venit cu o reacţie după ce nu s-a regăsit în lista celor patru candidaţi, ce a fost trimisă către Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), ca să desemneze un singur candidat pentru numirea în funcţia de procuror general.

Ştefan Gligor a menţionat că este categoric împotriva denigrării şi atacurilor împotriva Ministerului Justiţiei şi ministrului Olesea Stamate, ce au apărut în mediul online în rezultatul anunţului că Ştefan Gligor nu se află în lista scurtă de candidaţi. 

Avocatul a subliniat că în situaţia în care în Republica Moldova este o „justiţie profund coruptă şi viciată, am fost puşi în faţa unei alegeri dificile - oameni cu multă experienţă şi corupţi sau oameni integri, dar fără experienţă”.

„Cu toate că în ultimele luni au fost comise multe greşeli care nu pot fi justificate, sunt sigur de bunele intenţii atât a ministrului, cât şi a echipei Ministerului Justiţiei. Sper că vor învăţa rapid şi vor deveni mai abili şi eficienţi.”

Potrivit lui, Comisia de preselectare a candidaţilor la funcţia de procuror general a comis o greşeală mare că nu i-a permis sa confrunte Consiliul Superior al Procurorilor, prin includerea sa în lista de patru candidaţi. 

„Erau obligaţi de logica elementară să direcţioneze energia oamenilor pe care o reprezint împotriva sistemului mega-corupt şi nicidecum împotriva celor puţini care în limita înţelegerii şi posibilităţilor încerca sincer să schimbe lucrurile spre bine.”, a mai spus Gligor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite