Şalaru refuză să sărbătorească Ziua Victoriei: Azi nu sărbătoresc, dar îmi plâng morţii. Nu uit, nu iert!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Apărării, Anatol Şalaru, refuză să sărbătorească marţi, 9 Mai, Ziua Victoriei, ziua în care se împlinesc 72 de ani de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial. Politicianul susţine că românii au avut doar de pierdut de pe urma imperialismului rus.

„Bunicul meu de pe mama, Dumitru Barbau, şi-a dat şase ani din viaţa pentru slujirea patriei, România. Din 1927 pana in 1930 a fost soldat infanterist al Armatei Române, iar din 1941 pana in 1944 a luptat împotriva ciumei roşii.
Bunicul meu de pe tata, Nichita Şalaru, în 1947 a murit de foame. A renunţat la mâncare pentru a-i salva de la moarte pe cei patru feciori, Vladimir, Ion, Gheorghe, pe tatăl meu Victor şi pe bunica mea Alexandra. Între mine şi Rusia, ca şi între milioanele de romani, ce au suferit de pe urma bolşevismului şi imperialismului rusesc şi Rusia lui Putin sta o mare de sânge şi durere.
Eu, Anatol Salaru, roman din Basarabia, azi nu sărbătoresc. Azi îmi plâng morţii. Nu uit, nu iert!”, afirmă Anatol Şalaru într-o postare pe Facebook.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite