Un altfel de papricaş. Reţeta simplă şi delicioasă a preparatului pe bază de ouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papricaş de ouă FOTO Facebook.com/Mircea Groza
Papricaş de ouă FOTO Facebook.com/Mircea Groza

Papricaşul de ouă este un preparat inedit, simplu şi gustos, ce poate fi servit la cină alături de mămăliguţă şi murături.

Reţeta de papricaş nu este una bătută în cuie şi, în funcţie de regiunea ţării ori de imaginaţia gospodinei, poate fi realizat cu diverse ingrediete. Varianta gastronomului sălăjean Mircea Groza are ca ingredint central oul.

Ingrediente:

Patru-cinci ouă fierte, ceapă, ulei, boia dulce, o lingură de făină, două pahare de suc de roşii, o lingură de smântână, sare, piper, cimbru uscat, pătrunjel verde tocat

Mod de preparare:

Curăţaţi ceapa, o tocaţi mărunt şi o căliţi la foc mic în puţin ulei, după care adăugaţi puţină boia dulce şi o lingură de făină. Amestecaţi cu grijă, ca să nu se ardă, apoi stingeţi cu sucul de roşii. Condimentaţi cu sare, piper şi cimbru, după gust şi lăsaţi să fiarbă, amestecând în continuare, până obţineţi o pastă omogenă. Puneţi pătrunjelul verde tocat şi o lingură generoasă de smântână grasă şi mai daţi câteva clocote. Ouăle fierte şi curăţate de coajă se taie cubuleţe şi se pun în sosul de roşii. Amestecaţi din nou.

Aceste fel de mâncare se poate servi cu mămăligă şi cu murăturile preferate.

Vă mai recomandăm:

Cum faci rapid salata de cartofi cu sfeclă roşie. Ingredientele preparatului savuros

Cum să faci un mic dejun gustos. Reţeta delicioasă a pâinii cu ou şi ceapă la cuptor

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite