FOTO Românii îi învaţă pe italieni despre turta de mălai cu prune uscate, despre ”silvoiţă” şi pălinca de prune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucate ale căror gust autentic a rămas nealterat de binefacerile epocii moderne sunt prezentate, zilele acestea, la Torino, în Italia, unde a început cea de-a zecea ediţie a Salonului Internaţional al Gustului ”Terra Madre 2014”. De la eveniment nu putea lipsi maestrul Mircea Groza, care a pregătit pentru italieni turtă de mălai cu prune uscate, silvoiţa, pălincă de prune, afumături şi alte delicii specifice Sălajului.

Evenimentul de la Torino, Italia, îşi propune să promoveze producătorii care au grijă să păstreze atât gustul, cât şi biodiversitatea. România este prezentă pentru a treia oară la Torino, printre cei care au standuri acolo numărându-se şi Fundaţia Adept, cu produse tradiţionale de pe Valea Târnavelor şi din Sălaj. Bucătarul Mircea Groza a dus în Italia turtă de mălai cu prune uscate, silvoiţi (o soi de gem de prune, solid, fără zahăr), mezeluri tradiţionale afumate, brânzeturi şi nelipsita pălincă de Sălaj.


Salone del Gusto - Terra Madre 2014 este organizat la Centre Lingotto Fiere din Torino cu participarea a peste 1.000 expozanţi din 130 ţări: maeştri bucătari, fermieri, cadre didactice din mediul academic, artizani ai hranei, reprezentanţi ai vinului şi gastronomiei, şi comunităţile hranei Terra Madre. Evenimentul se încheie luni, 27 octombrie.

Citeşte şi FOTO Un... ţăran la Palatul Elisabeta. Mircea Groza a dus Casei Regale un coş cu bunătăţi locale

Ţuica de Zalău, „moneda de schimb” care a deschis uşi, a cumpărat bunăvoinţă şi a ţinut generaţii de tineri în facultate

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite