Cum preparăm delicioasa ciorbă de cartofi cu zer: reţeta unui bucătar din Ardeal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciorba se aromează cu frunze de mărar sau leuştean FOTO Facebook.com/Mircea Groza
Ciorba se aromează cu frunze de mărar sau leuştean FOTO Facebook.com/Mircea Groza

O ciorbă gustoasă şi săţioasă, acrită cu zer şi bogată în legume, acest preparat este perfect pentru zilele în care doriţi o mâncare uşoară şi uşor de făcut.

O ciorbă plină de vitamine, gustoasă şi parfumată, "zama die corompile noi cu zăr", cum i se spune în zona Ardealului ciorbei de cartofi noi cu zer, este un preparat foarte uşor de făcut dacă respectăm paşii reţetei maestrului bucătar Mircea Groza.

Gospodinele care vor să încerce acest preparat ardelenesc au nevoie de cartofi noi, roşii, ardei, morcov, ceapă, usturoi verde, ceapă verde, zer, smântână, ouă şi de mălai.

ciorba de cartofi cu zer

Ceapa se mărunţeşte, morcovul se taie rondele şi se călesc puţin într-o oală cu ulei, la foc molcom. Se toacă şi ardeii, ceapa verde, usturoiul, iar cartofii curăţaţi se taie cuburi şi se adaugă în oală, amestecând uşor, apoi punem apă, sare după gust şi o legătură de cimbru verde cu leuştean. Lăsaţi să fiarbă încet, timp în care daţi în clocot, separat, o jumătate de litru de zer, împreună cu frunză de ţelină şi leuştean, pentru un plus de aromă.
Separat, amestecaţi bine smântâna grasă, de preferinţă de bivoliţă, cu făina de mălai şi cu două ouă întregi. Turnaţi peste compoziţia rezultată zerul fiert şi strecurat şi câte puţin din zeama în care fierb legumele, apoi adăugaţi totul în oala de ciorbă. Se serveşte cu frunză de pătrunjel, mărar ori leuştean, după preferinţă.

Vă mai recomandăm:

Cum se prepară delicioasa „zamă“ de fasole uscată. Se serveşte neapărat cu ceapă zdrobită şi pâine prăjită potrivit

Gusturi de odinioară. Reţeta cu pere şi spanac dezvăluită de un celebru gastronom

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite