Concurenţă mare la Titularizare. Aproape 370 de profesori se „bat“ pe 63 de posturi

Concurenţă mare la Titularizare. Aproape 370 de profesori se „bat“ pe 63 de posturi

Examenul se va desfăşura la Liceul Pedagogic FOTO Arhivă

Aproape 370 de cadre didactice din judeţ vor participa la concursul pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar.

Ştiri pe aceeaşi temă

La examenul de titularizare pentru dascălii care aspiră la un loc stabil la catedră care se desfăşoară miercuri, 12 iulie, s-au înscris 369 de cadre didactice. Acestea îşi încearcă norocul pentru cele cele 63 de posturi titularizabile, dar şi a celorlalte posturi care sunt vacante pentru o perioadă determinată.

Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, cea mai mare concurenţă este pentru catedrele de educatori (76), învăţători (53), educaţie fizică şi sport (28) şi limba şi literatura română (11), ne-au transmis reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj. Toate posturile au fost afişate pe site-ul ISJ Sălaj, încă din 15 mai.

Concursul de titularizare pe post se va desfăşura la Liceul Pedagogic "Gheorghe Şincai" Zalău; accesul candidaţilor în sălile de clasă se va face în intervalul orar 8-9, proba scrisă începând la ora 10, cu un timp de lucru de patru ore. Lucrările cadrelor didactice şi ale proaspeţilor absolvenţi de Facultate vor fi trimise, în aceeaşi zi, la centrele de evaluare din ţară. Primele rezultate vor fi afişate în 18 iulie, iar eventualele contestaţii vor fi înregistrate la ISJ Sălaj şi transmise către centrele de evaluare, în 18 şi 19 iulie. Soluţionarea contestaţiilor va avea loc în perioada 20-24 iulie, iar rezultatele finale vor fi publicate în 25 iulie.

Pentru a se titulariza, candidaţii trebuie să obţină cel puţin nota şapte atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru a deveni suplinitori, ei au nevoie de minim nota cinci atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului. Repartizarea pe posturi se va face prin şedinţă publică, în ordinea notelor obţinute la examen, potrivit metodologiei de concurs.
Anul trecut, din totalul celor 295 de participanţi la Titularizare, doar 115 au reuşit să ia notă de trecere, rata de promovare fiind de 39,24%.

Vă mai recomandăm:

Rezultate finale Bac 2017. Au făcut contestaţii şi au luat examenul

Peste 30 de profesori vor să fie directori de şcoli. Cine sunt candidaţii

 
citeste totul despre: