Cei mai simpatici câini de buzunar. Ce rasă interacţionează cel mai bine cu copiii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câinii vin într-o varietate uimitoare de dimensiuni, de la gigantul Mastiff, la câinii de buzunar. Avantajele acestora din urmă sunt că pot fi transportaţi uşor şi nu au nevoie de prea mult spaţiu.

Câinii de talie mică sunt preferaţi de cei care îşi doresc un animal de companie, însă nu dispun de un spaţiu generos. Numiţi şi câini de buzunar, se adaptează uşor traiului într-un apartament mic, însă necesită la fel de multă atenţi şi grijă precum un patruped de dimensiuni normale.
Iată câteva dintre cele mai drăgălaşe rase de câini miniaturali:

Chihuahua

Diversitatea exemplarelor din această rasă este uimitoare. Aceşti căţei minusculi pot avea blana lungă şi netedă sau păr scurt, moale şi lucios, în felurite de culori sau combinaţii de culori. Se remarcă prin trupul firav, cântăresc între 2 şi 3 kg, şi măsoară între 15 şi 38 de cm.
De regulă se ataşează de o singură persoană şi devin extem de protectori, chiar geloşi, astfel că viaţa alături de un astfel de câine într-o familie cu copii este o adevărată provocare. Cu răbdare şi dresaj, se pot adapta şi unor astfel de condiţii. Detestă să fie lăsaţi singuri, fiind recunoscuţi pentru lătratul gălăgios şi anxietatea de care dau dovadă în acele momente.

Toy Terrier rusesc

O rasă necunoscută în afara Rusiei până prin anii `90, toy terrierul rusesc are dimensiunile unui chihuahua şi nu cântăreşte mai mult de 3 kilograme. A fost recunoscut ca rasă de către Federaţia Chinologică Internaţională abia în 2006. Se regăseşte în două variante: una cu păr scurt, strălucitor, şi o alta cu păr lung, mătăsos. În ciuda dimensiunii sale, acest câine este curajos, ocrotitor şi atent. Se adaptează uşor vieţii în familie, este jucăuş şi prietenos cu copiii.

Pomeranian

Acest ghem de blană este un animal de companie popular, măsurând cel mult 30 cm şi cântărind între 1 şi 3 kg. Blana deasă şi lungă, care necesită periere zilnică, este elementul său definitoriu, în culori ce variază de la alb, negru şi maro, la portocaliu şi crem ori combinaţii ale acestora. Sunt câini inteligenţi, ce pot fi dresaţi uşor. Pentru că nu îi place să schimbe mediul în care s-a obişnuit, Pomeranianul latră excesiv ori devine agresiv cu alţi câini când este pus în astfel de situaţii.

Griffonul de Bruxelles

Există două variante ale rasei: cu blana aspră sau moale; adulţii măsoară 18-20 cm şi cântăresc 2-5 kg. Câinii din această rasă ţin să se ataşeze de un singur stăpân şi nu le prea place să stea în preajma copiilor. Cu toae acestea, se înţeleg foarte bine cu alte animale din casă şi pot deveni un animal de companie excelent. Sunt încăpăţânaţi, dar extrem de inteligenţi, prin urmare pot fi dresaţi uşor dacă aveţi răbdare şi perseverenţă.

Papillon

"Câinele-fluture", cum mai este numit din cauza formei urechilor sale, Papillon-ul nu măsoară mai mult de 28 cm şi are o greutate de maxim 5 kg în cazul masculilor. Spre deosebire de alţi patrupeţi de mici dimensiuni, acest animal este foarte prietenos cu copiii şi suportă cu uşurinţă chiar şi pisicile. Foarte energici şi inteligenţi, sunt mereu dornici să înveţe lucruri noi şi să facă plimbări lungi.

Vă mai recomandăm:

Care sunt cele mai potrivite rase de câine pentru o familie. Lista celebrului dresor Cesar Millan

Top 6 rase de câini uriaşi. Deţinătorul recordului mondial pentru cel mai înalt patruped

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite