Cea mai simplă reteţă de salată de ouă. Cum se găteşte rapid deliciosul preparat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puteţi încerca acest preparat atunci vreţi să savuraţi ceva delicios, dar sunteţi în criză de timp şi nu aveţi nimic de mâncare prin frigider.

Salata de ouă este o gustare ieftină, săţioasă, uşor de pregătit şi extrem de gustoasă. Vă puteţi convinge de acest lucru încercând reţeta maestrului bucătar Mircea Groza. Pentru a o pregăti, avem nevoie doar de câteva ingrediente: ouă, ceapă, untură de raţă sau maioneză, sare şi piper.

"Aveţi nevoie de trei ouă fierte, o ceapă (puteţi folosi ceapă verde în loc de ceapă uscată), vă mai trebuie puţină untură de raţă, sare şi piper proaspăt măcinat. Curăţaţi ouăle şi daţi-le pe răzătoarea mare. Tăiaţi ceapa fin. Amestecaţi ceapa cu ouăle rase, săraţi piperaţi. Topiţi untura fără să o încălziţi prea tare. Turnaţi-o peste ouă şi amestecaţi uşor compoziţia", explică Mircea Groza, precizând că salata de ouă astfel pregătită se serveşte cu pâine proaspătă de casă ori cu pâine prăjită.

Cât despre untura de raţă, aceasta poate fi înlocuită cu puţină maioneză făcută în casă ori cu ulei de floarea soarelui presat la rece, adaugă celebrul bucătar.

Vă mai recomandăm:

Cum se face „Maţu` curuli“, un delicios preparat tradiţional. Reţeta originală a gastronomului Mircea Groza

Cum se prepară gustoasa topală de găină cu gârtene. Reţeta originală în dulcele glas ardelenesc

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite