Caravana "Fabrica de Experimente" ajunge în Sălaj. Zeci de elevi vor afla cât de colorată este ştiinţa

Caravana

Copiii vor face diverse experimente ştiinţifice FOTO Facebook.com/Fabrica de experimente

Caravana "Fabrica de experimente" ajunge vineri, 19 mai, în judeţul Sălaj, în cadrul unei campanii dedicate copiilor din comunităţile dezavantajate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproximativ 50 de elevi ai Şcolii Gimnaziale Meseşenii de Sus vor avea ocazia de a descoperi lumea din jur prin realizarea unor experimente ştiinţifice. Acţiunea va avea loc vineri, 19 mai, în organizarea "Fabricii de experimente",  o echipă de tineri inventivi din ţară care militează pentru schimbări în modul de abordare a stiinţelor exacte, cu scopul de a le face mai accesibile şi mai usor de înţeles

Andreea Chiş, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Silvania" din Zalău, este unul din cei trei liceeni sălăjeni implicaţi în acest proiect. Ea va coordona evenimentul de la Meseşeni, unde, ajutată de câţiva voluntari, le ca arăta copiilor curioşi cât de distractivă şi de accesibilă poate fi ştiinţa. "Caravana merge în sate şi comunităţi dezavantajate din România, acolo unde accesul la educaţia non-formală este şi mai limitat, pentru a-i învăţa pe copii să fie creativi când experimentează şi curioşi de tot ce îi înconjoară. Cunoscând din experienţa proprie cât de ambigue devin chimia şi fizica fără a le aplica practic, ne-am hotărât să creăm alternative de clarificare. Ne-am dorit să «colorăm ştiinţa», să o aducem mai aproape de copii; şi nu prin formule lungi scrise pe o tablă, ci prin experimente vizibile şi palpabile", ne-a declarat Andreea.

Demersul face parte din proiectul "Ştiinţa pentru toţi", pe care echipa "Fabrica de experimente" l-a câştigat în luna februarie a acestui an, în cadrul unei tabere de antreprenoriat social din Tbilisi, Georgia. Astfel de demonstraţii de experimente au loc şi în Bucureşti, Bacău şi Tulcea.

Vă mai recomandăm:

Eleva de liceu care a pus pe picioare o afacere socială grozavă: procură hrană colegilor şi-i trimite pe copiii sărmani în excursii

 

citeste totul despre: