Bolnavi trataţi cu aparatură medicală veche de 50 de ani. Proiectul care ar trebui să asigure dotări moderne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un proiect ambiţios al administraţiei judeţene va intra în cursa pentru obţinerea unei finanţări de peste 12 milioane de lei din fonduri europene.

Consiliul Judeţean Sălaj va depune o aplicaţie de finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, pentru dotarea cu aparatură medicală a Ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău. Autorităţile speră să obţină o finanţare de peste 12 milioane de lei pentru a putea dota cea mai mare unitate spitaliceacă din judeţ cu aparatură nouă, modernă, în ton cu clădirea adusă la standarde europene în perioada 2015-2016.

Aparatura medicală a Ambulatoriului este, însă, insuficientă şi foarte veche, multe echipamente fiind puse în funcţiune în anul 1972, în condiţiile în care durata normală de viaţă a aparatelor este între 4 şi 12 ani, susţin reprezentanţii CJ Sălaj. Potrivit sursei citate, în ultimii ani, achiziţionarea de aparatură medicală s-a realizat doar din surse proprii şi numai pentru echipamente medicale de maximă necesitate.

"În strategia de dotare cu aparatură medicală şi echipamente a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău încercăm să identificăm toate sursele de finanţare accesibile: fonduri europene, fonduri guvernamentale şi bugetul propriu. Dotarea Ambulatorului este o primă etapă care vine după reabilitarea clădirii şi care îşi propune să echipeze 18 cabinete şi patru laboratoare cu aparatură medicală de cea mai bună calitate. Sperăm ca actul medical să fie substanţial îmbunătăţit şi pacienţii care se adresează ambulatorului şi care, din păcate, nu sunt deloc puţini, să beneficieze de cele mai bune servicii", a precizat Tiberiu Marc, preşedintele CJ Sălaj.

Prin investiţia propusă, se vor dota cabinetele de specialitate ale Ambulatoriului si laboratoarele care deservesc atât ambulatoriul cât şi spitalul, respectiv cele aferente următoarelor cabinete de specialitate: medicină internă, endocrinologie, gastroenterologie, cardiologie, recuperare, medicină fizică şi balneologie, chirugie generală-neurochirurgie, ortopedie şi traumatologie, chirurgie plastică, obstetrică-ginecologie, chirurgie şi ortopedie infantilă, pediatrie, oftalmologie, ORL, neurologie, dermatovenerologie, medicina muncii, nefrologie, laborator radiologie şi imagistică medicală, trusa de urgenţă/tratament ambulator, laborator explorări funcţionale, laborator analize medicale, anatomie patologică şi urologie.

Mai puteţi citi:

Au făcut meningită după ce au devenit mame. Managerul a cărui greşeală a costat spitalul 200.000 de euro, angajat la Consiliul Judeţean

Efectele noii salarizări din Sănătate. Fotoliile de şefi de spital, neatrăgătoare pentru medici

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite