Reţetă pentru prăjitura Tiramisu: secretul deliciosului desert italian
0Tiramisu se pregăteşte fără coacere şi, folosind cantităţile şi ingredientele potrivite, nu poate fi greşit de nimeni. Desertul italian poate fi servit la o masă festivă, succesul fiind garantat
Reţeta pentru Tiramisu
Ingrediente:
- 500 grame pişcoturi
- 500 grame mascarpone (se găseşte în cutii la 250 grame fiecare)
- 4 ouă
- 6 linguri zahăr
- Arome (amaretto, brandy de bună calitate sau esenţă de vanilie)
- O ceaşcă de cafea
Mod de preparare:
Se separă albuşurile de gălbenuş. Gălbenuşurile se freacă cu două linguri de zahăr până se face spumă apoi se pun într-un vas cu fundul gros pe foc mic până se îngroaşă. Pentru siguranţă se pot pune în baie de aburi, nu direct pe foc. Separat se bat albuşurile spumă cu patru linguri de zahăr. Când se răcoresc gălbenuşurile, se adaugă crema de brânză mascarpone, iar apoi se adaugă bezeaua şi se amestecă uşor de jos în sus pentru o mai bună omogenizare.
Se face o ceaşcă mare de cafea îndulcită, în care adăugăm după gust o linguriţă de ness, cognac şi esenţe. Se lasă la răcit.
Pe o tavă de mărime medie aşezăm un rând de pişcoturi pe care le însiropăm (cu o lingură turnăm cafeaua îmbunătăţită cu ness şi arome). Cafeaua trebuie să fie rece, altfel pişcoturile se vor însiropa prea tare şi se vor înmuia. Deasupra se întinde jumătate din crema cu mascarpone, apoi se aşează al doilea strat de pişcoturi. După ce le însiropăm întindem şi restul de cremă. Se ornează cu furgi de ciocolată sau ciocolată rasă ori puneam cacao trecută prin sită. Tiramisu se serveşte după ce stă câteva ore la rece.
Poftă bună!
Citeste si: