Reţetă pentru prăjitura Tiramisu: secretul deliciosului desert italian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tiramisu se pregăteşte fără coacere şi, folosind cantităţile şi ingredientele potrivite, nu poate fi greşit de nimeni. Desertul italian poate fi servit la o masă festivă, succesul fiind garantat

Reţeta pentru Tiramisu

Ingrediente:
-    500 grame pişcoturi
-    500 grame mascarpone (se găseşte în cutii la 250 grame fiecare)
-    4 ouă
-    6 linguri zahăr
-    Arome (amaretto, brandy de bună calitate sau esenţă de vanilie)
-    O ceaşcă de cafea

Mod de preparare:
Se separă albuşurile de gălbenuş. Gălbenuşurile se freacă cu două linguri de zahăr până se face spumă apoi se pun într-un vas cu fundul gros pe foc mic până se îngroaşă. Pentru siguranţă se pot pune în baie de aburi, nu direct pe foc. Separat se bat albuşurile spumă cu patru linguri de zahăr. Când se răcoresc gălbenuşurile, se adaugă crema de brânză mascarpone, iar apoi se adaugă bezeaua şi se amestecă uşor de jos în sus pentru o mai bună omogenizare.

Se face o ceaşcă mare de cafea îndulcită, în care adăugăm după gust o linguriţă de ness, cognac şi esenţe. Se lasă la răcit.

Pe o tavă de mărime medie aşezăm un rând de pişcoturi pe care le însiropăm (cu o lingură turnăm cafeaua îmbunătăţită cu ness şi arome). Cafeaua trebuie să fie rece, altfel pişcoturile se vor însiropa prea tare şi se vor înmuia. Deasupra se întinde jumătate din crema cu mascarpone, apoi se aşează al doilea strat de pişcoturi. După ce le însiropăm întindem şi restul de cremă. Se ornează cu furgi de ciocolată sau ciocolată rasă ori puneam cacao trecută prin sită. Tiramisu se serveşte după ce stă câteva ore la rece.

Poftă bună!

Citeste si:

Patru reţete delicioase pe bază de mere. Cum poţi prepara un desert simplu şi sofisticat în acelaşi timp, fără a sta prea mult timp în bucătărie 

Reţeta pentru lapte de pasăre, faimosul desert franţuzesc al bunicilor care este gata în doar o jumătate de oră

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite