Profesor din Vaslui, câştigător al selecţiei naţionale Creatori de Educaţie: „Un model inspiraţional pentru colegii din întreaga ţară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Mîţă, de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui, a câştigat titlul de ”creator de educaţie”, în cadrul unui proiectului naţional CRED la care au participat aproape 300 de cadre didactice din întreaga ţară.

Câştigătorii celei de-a doua ediţii a Selecţiei Naţionale „Creatori de Educaţie” au fost stabiliţi vineri, 11 septembrie, în urma evaluării fiecărei activităţi propuse de către o comisie naţională de experţi în educaţie din cadrul proiectului CRED-Curriculum relevant, educaţie deschisă pentru toţi (proiect derulat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020).

Scopul acestei selecţii, anunţă organizatorii, este de a descoperi şi de a promova acele cadre didactice care au o contribuţie remarcabilă în creşterea atractivităţii şcolii, insuflându-le elevilor bucuria de a învăţa, de a înţelege şi de a descoperi lumea în care trăim: „Creatori de Educatie este o campanie menită să crească prestigiul acestei vocaţii şi să evidenţieze importanţa creativităţii dascălilor, calitate reflectată ulterior în rezultatele fiecărui copil. Ţinând cont de contextul sensibil al ultimelor şase luni, am acordat un interes deosebit acelor activităţi desfăşurate cu succes în perioada instituirii stării de urgenţă şi, de asemenea, a stării de alertă”.

La selecţia de anul acesta au fost validate 293 de activităţi (156 din nivelul primar şi 137 din cel gimnazial), fiind acordate 50 de premii (20 de premii pentru activităţile din nivelul primar şi 30 de premii pentru activităţile din nivelul gimnazial). Alexandru Mîţă este singurul profesor din judeţul Vaslui care se numără printre câştigătorii selecţiei naţionale cu activităţi propuse pentru nivel gimnazial.

Proiectul cu care dascălul din Vaslui a reuşit să câştige titlul ”Creator de educaţie” este Campusul Virtual- Teleşcoala vasluiană, concept realizat de prof. Mîţă în perioada stării de urgenţă pentru a veni în sprijinul elevilor şi profesorilor din judeţul Vaslui. Proiectul s-a bucurat de un larg succes, depăşind cu mult aşteptările iniţiale: numărul utilizatorilor depăşind 35.000 de utilizatori activi. Campusul virtual cuprinde 36 de spaţii de curs pentru toate disciplinele şi domeniile (de la învăţământ preuniversitar, la cel postliceal şi Palate/Cluburi), 25.879 de resurse didactice, grupate în 680 de lecţii electronice realizate în perioada martie-iunie 2020. În cadrul Campusului virtual au fost organizate cursuri de formare cu webinare, fiind derulate 24 de sesiuni în perioada martie-iunie 2020). 

Cea de-a doua componentă a proiectului, Televiziunea Şcolară „TeleŞcoala Vasluiană” cu propriul canal YouTube a înregistrat 90 de emisiuni, realizate în regim de voluntariat, în perioada martie-iunie 2020, cu rubrică permanentă în Campusul Virtual. 

„În numele întregii echipe a proiectului #CRED, transmit mulţumiri şi felicitări tuturor participanţilor la selecţia „Creatori de Educaţie”, ediţia 2020. Fiecare cadru didactic a demonstrat, astfel, că este un model inspiraţional pentru colegii din întreaga ţară. Fiecare participant a câştigat respectul comunităţii educaţionale, întrucât a pus la dispoziţia colegilor practicile utilizate cu succes în propria activitate didactică, devenind un potenţial model de bune practici, la nivel naţional, într-un moment în care avem nevoie, mai mult ca niciodată, de o mobilizare exemplară caracterizată prin dăruire şi solidaritate”, a transmis Merima Petrovici, managerul proiectul CRED.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite