Povestea Mierlei sau cum să-ţi înveţi copiii să se ferească de pericolele vieţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scriitoarea Mădălina Bobleanţă vine în faţa micuţilor cititori cu “Povestea Mierlei”, o poveste captivantă, cu un puternic mesaj moralizator. Cei patru pui ai mierlei nu au ascultat sfatul acesteia, au părăsit cuibul atunci când ea era plecată să le aducă mâncare, şi au pierit în ghearele uliului.

“Povestea Mierlei” este ultima apariţie editorială a scriitoarei Mădălinei Bobleanţă. O carte pe care nu o laşi din mână până nu o citeşti până la ultimă pagină, fiindcă povestea este captivantă, începe frumos, dar sfârşitul este unul tragic. Puii mierlei nu au ţinut cont de vorbele mamei, au ieşit din pădure, iar acolo în înaltul cerului au fost înşfăcaţi de uliu cât ai clipi.

„Spre seară, mama-mierlă s-a întors la ei şi mare i-a fost mirarea când nu i-a mai găsit în cuib. A început să-i strige şi să-i caute, disperată. Ciripitul ei avea un ton de jale, de durere. Plângea mierla şi ciripea, chemându-şi puii, dar în zadar. Ei zburaseră departe, către şes şi acolo uliul i-a înşfăcat cât ai clipi”, povesteşte Mădălina.

Copiii află în felul acesta că “cine nu ascultă de al mamei sfat /Prin străini, în zări, departe, / Prin străini, în zări departe, / Plânge ne-ncetat!”

Prozatoarea Nina Ceranu, directorul Editurii Eubeea unde a apărut “Povestea Mierlei”, spune că nu este deloc uşor să te adresezi unor cititori speciali, aşa cum sunt copii. Povestea Mădălinei este până la urmă un mod de a-şi exprima dragostea pentru copii.

O poveste pilduitoare

“Această carte de poveşti se adresează copiilor, ceea ce nu e foarte uşor de scris. Pentru copii, dacă avem noi impresia că poţi să scrii oricum, nu se scrie aşa. Copilul trebuie să se regăsească în poveştile pe care noi le punem pe hârtie. Şi povestea aceasta este una mobilizatoare, pilduitoare dspre cum ar trebui să ne purtîm în viaţă. Eu m-am bucurat că Mădălina şi-a descoperit latura aceasta a sufletului ei, de a se apropia de o lume de care noi ţinem cont în mod excepţional, dar poate câte o dată nu reuşim le oferim atât cât am dori noi din prinosul dragostei noastre. Şi poate acesta este un mod de a-şi exprima dragostea din partea Mădălinei prin această poveste”, spune Nina Ceranu.

Şi scriitorul Florian Copcea a fost alături de Mădălina Bobleanţă la evenimentul de lansare a cărţii. “Ne surprinde cu fiecare carte scriitoarea Mădălina. Această carte este o iniţiere în supravieţuire fiindcă are o latură mai mult decât educativă, de iniţiere a tânărului pentru viaţă. O Ştiam capabilă de lucruri nemaipomenite, povestitoarea Mădălina a învăţat acest mod de scriere compoziţional. Se vede aici şi latura sa poetică care o caracterizează fiindcă înainte de toate este poet”, a spus Florian Copcea.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite