Cum se prepară Guguluf, un desert delicios de origine germană

Cum
se prepară Guguluf, un desert delicios de origine germană

Guguluf FOTO Wikipedia

Îţi propunem un desert uşor de preparat şi foarte gustos, după o reţetă a celebrei Sanda Marin. Este imposibil să nu-ţi iasă, dacă urmezi, pas cu pas, toate indicaţiile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

400 g făină, 2 linguri zahăr pudră, 4 ouă, 175 g unt proaspăt, 2 linguri lapte, 25 g drojdie, vanilie, 1/2 linguriţă sare, 50 g stafide, 1 lingură rom, unt pentru uns forma, 100 g migdale tăiate.

Mod de preparare:

Este o prăjitură uşor de făcut, dar ca să crească frumos trebuie ca materialul întrebuinţat să fie puţin cald, adică nici untul, nici ouăle, nici făina să nu fi fost ţinute la frigider sau într-o cameră rece. Se cerne făina într-un vas încăpător.

Se face loc la mijloc şi se pun sarea şi zahărul pudră. Separat se moaie drojdia cu puţin lapte abia călduţ (dacă este prea fierbinte, drojdia se opăreşte şi nu mai creşte). Când s-a muiat, se toarnă în gaura făcută în făină. Se adaugă ouăle întregi şi untul moale, puţin bătut cu o lingură.

Se frământă  bine totul cu mâna, iar la urmă se adaugă stafidele şi o lingură de rom. Aluatul trebuie să fie moale. Din când în când se dau mâinile prin făină, ca să se desprindă aluatul de pe degete şi să-l putem aşeza în formă.

Se unge bine cu unt o formă cu gaură la mijloc, de preferinţă o formă specială de lut, se presară atât pe fund cât şi pe pereţi cu migdale curăţate şi tăiate în lung, se pune aluatul astfel încât să ocupe jumătate din formă. Se lasă să crească la loc cald şi ferit de curent. Se unge deasupra cu ou şi se coace la cuptor, la foc potrivit. Spre sfârşit trebuie potolit focul. Se ţine o oră, iar dacă se rumeneşte deasupra înainte de vreme se acoperă cu o foaie de hârtie umezită. Se răstoarnă şi se presară cu zahăr pudră.

citeste totul despre: