Circulaţia în Clisura Dunării între Mehedinţi şi Caraş Severin rămâne în continuare închisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumul Naţional 57 ce leagă prin Clisura Dunării judeţele Mehedinţi de Caraş-Severin rămâne în continuare închis circulaţiei. Traficul a fost blocat în urmă cu o săptămână, după ce mii de tone de roci şi ebulment  s-au desprins de pe versantul muntos şi au acoperit carosabilul.

Alunecarea de teren s-a produs în zona localităţii Cozla, la km 65 + 600 al drumului, în Caraş-Severin. În zonă, pe aproape 100 de metri s-au prăbuşit pietre, dar şi bucăţi de stâncă mai mari decât utilajele. Îndepărtarea acestor stânci de pe carosabil va fi o acţiune de durată pentru că va necesita şi folosirea materialului exploziv. Până la deblocarea circulaţiei, poliţiştii îi sfătuiesc pe conducătorii auto să folosească următoarea rută ocolitoare: DN57 Moldova Nouă – Oraviţa - Anina – Bozovici – Iablaniţa - Plugova.

Sute de navetişti din satele Sviniţa, Eibenthall şi Baia Nouă care lucrează  la “Delphi” de la Moldova Nouă, care fabrică sisteme de distribuţie electrice şi electronice pentru producătorii de maşini din Europa, sunt nevoiţi acum să facă acest ocol.

„Este singura cale de legătură cu judeţul Caraş Severin, foarte mulţi sviniţeni lucrează în Moldova Nouă la o fabrică în trei. Să faci un ocol de 200 de kilometri înseamnă mari costuri pentru noi”, spune Milca Balaci, funcţionar public la Primăria Sviniţa.

„Nu este normal să se întâmple aşa ceva şi aici e vorba de grija pentru om şi pentru cei care suntem în zonă. De fiecare dată când trec pe acolo oamenii sunt supuşi riscului, este dramatic ce se întâmplă. Este neplăcut şi mie îmi pare rău ce se întâmplă”, mai spune o altă localnică.

Problema alunecărilor de teren în Clisura Dunării este veche, în fiecare an, în mod special primăvara, au loc frecvent astfel de incidente care afectează circulaţia rutieră în zonă. Niciodată însă nu s-au alocat fonduri pentru această problemă, autorităţile rezumându-se doar la a rezolva fiecare incident în parte.

Şi în cursul anului trecut au avut loc alunecări de teren în acelaşi loc, circulaţia fiind blocată timp de cinci luni. Oficial, circulaţia a fost închisă în data de 1 aprilie 2015, însă neoficial, conducătorii auto se strecurau printre stânci, expunându-se pericolelor fiindcă ruta ocolitoare oferită ca şi soluţie în tot acest timp de CNADNR însemna un ocol foarte mare şi evident un consum suplimentar de carburanţi.


 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite