Cazuri de scarlatină în mai multe şcoli din Turnu Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Mai mulţi copii de grădiniţă ori şcoală generală din Drobeta Turnu Severin au fost diagnosticaţi în ultima perioadă cu scarlatină.

În mai multe grădiniţe şi şcoli din Drobeta Turnu Severin s-au semnalat în ultima lună  cazuri de scarlatină, boală contagioasă cauzată de o bacterie - Streptococul beta-hemolitic de grup A. Scarlatina se transmite pe cale aeriană, de la bolnavi sau de la purtătorii fără simptome la copiii sănătoşi. Din cauza complicaţiilor care pot apărea dacă nu e tratată corect, scarlatina este o boală cu spitalizare şi declarare nominală, tratamentul recomandat de specialişti fiind cel cu penicilină injectabilă.

Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi spune că nu este vorba totuşi de focare care ar putea atrage închiderea unităţilor şcolare, ci de cazuri sporadice.

Mai exact, în perioada 1-30 noiembrie a.c., au fost înregistrate 7 cazuri, după cum urmează: o fetiţă de 7 ani, elevă la şcoala generală nr. 4 din Turnu Severin - caz infirmat pe baza analizelor de laborator, un băiat în vârstă de 3 ani de la Grădiniţa nr. 20 din Severin - caz confirmat pe baza analizelor de laborator, un băiat de 7 ani, elev Colegiul Pedagogic Stefan Odobleja Dr. Tr. Severin - caz confirmat pe baza analizelor de laborator, un băiat de 13 ani, elev la Sc. Generala nr. 5 Dr. Tr. Severin – caz infirmat pe baza analizelor de laborator, un băiat de 4 ani, preşcolar la Gradinita nr. 7 Dr. Tr. Severin – caz diagnosticat pe criterii clinice, fara diagnostic de laborator, o fetiţă de 5 ani, preşcolar la Grădiniţa Husnicioara - caz diagnosticat pe criterii clinice, fara diagnostic de laborator şi un băiat de 4 ani, preşcolar la Grădiniţa nr. 7 Turnu Severin - caz confirmat pe baza analizelor de laborator.

“Conform metodologiei de supraveghere a scarlatinei în România, emisă de Ministerul Sănătăţii, focarul este definit ca apariţia a 3 cazuri (confirmate/posibile) de scarlatină într-o colectivitate (şcoală, grădiniţă, etc) raportate la distanţa de maximum 10 zile unul faţă de celălalt. În concluzie, la nivelul judeţului Mehedinţi, în perioada sus-menţionată, au fost înregistrate doar cazuri sporadice izolate de boală”, spun reprezentanţii DSP Mehedinţi. 


 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite