Câinele antitabac de la Porţile de Fier I loveşte din nou: ţigări ascunse în podeaua dublă a unui Mercedes

Câinele antitabac de la Porţile de Fier I loveşte din nou: ţigări ascunse în podeaua dublă a unui Mercedes

Câinele Sid, spaima traficanţilor de ţigări din Vama Porţile de Fier I FOTO Alexandra Georgescu

Inepuizabila contrabandă cu ţigări la frontiera de sud-vest a României continuă să ardă la foc mocnit, in ciuda faptului că aproape zilnic sunt săltaţi de pe soselele Mehedinţiului, cu pachete de ţigări ascunse până şi în autoturisme de lux, cărăuşii implicaţi în traficarea tutunului provenit din Serbia. Acesta este şi ultimul caz înregistrat la acest sfârşit de săptămână în Vama de la Porţile de Fier.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ţigările erau ascunse în podeaua dublă şi sub scaunele din faţă ale unui autoturism şi urmau să fie vândute în mod ilegal, în România, de către un bărbat din judeţul Mehedinţi.

„În data  de 18.06.2017, ora 20.35, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, judeţul Mehedinţi, s-a prezentat la controlul de frontiera, pentru a intra în România, cu un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în România, cetăţeanul roman P. Victor, în vârstă de 47 de ani, domiciliat pe raza judeţului Mehedinţi”, precizează comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

La controlul de frontieră, persoana în cauză a declarat că nu deţine produse accizabile, însă, acţionând în baza unei informaţii privind implicarea acesteia în traficul ilicit cu ţigări, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea  unui control amănunţit asupra autoturismului.

Astfel, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali, cu sprijinul câinelui antitabac SID din cadrul Biroului Vamal, au descoperit, ascunse şi nedeclarate, în podeaua dublă a autoturismului, într-un loc special amenajat sub scaunul şoferului şi sub scaunul din dreapta, 1.960 de pachete cu ţigări mărcile Ashima şi Marble, fără marcaje fiscale.

Din cercetările efectuate de poliţiştii de frontieră, s-a stabilit că ţigările au fost cumpărate din Serbia şi urmau să fie introduse ilegal în România cu scopul de a fi comercializate pe piaţa neagră.

În cauză, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar cantitatea de 1.960 de pachete cu ţigări, în valoare de 23.520 lei, a fost confiscată.

citeste totul despre: