Restricţii de viteză în Deltă, în zonele cu colonii de păsări: maximum 5 kilometri pe oră. Amenzile urcă până la 1.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
delta dunarii

Hotărârea Guvernului privind accesul şi circulaţia navelor şi ambarcaţiunilor pe canalele şi lacurile interioare din perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a fost publicată în Monitorul Oficial.

Hotărârea de Guvern precizează documentele necesare pentru eliberarea permisului de acces, cine este scutit de plata acestor tarife, vitezele maxime admise în diferite zone specifice, locurile permise pentru acostarea/staţionarea navelor şi interdicţiile care rezultă din respectarea acestor reguli.

Pe 32 de canale şi gârle, printre care se numără Canalul Mila 3, Olguţa, Vătafu, Crişan – Caraorman, este admisă navigaţia ambarcaţiunilor cu 40 de kilometri pe oră.

În alte 18 zone, printre care se numără lacurile Ivanova, Purcelu, golf Musura, lacul Cuibul cu lebede, Lacul Meşteru, Holbina II, Obretinul Mic, Japca Climova, Lacul Isăcel, Canal Candura – colonia Nebunu, situate în apropierea coloniilor de păsări, navele trebuie să circule cu maximum 5 kilometri pe oră.

Accesul şi circulaţia navelor şi ambarcaţiunilor pe canalele şi lacurile interioare din perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, cu excepţia braţelor Dunării se fac numai pe baza permisului de acces eliberat de Administraţia Rezervaţiei Biosferei ”Delta Dunării”.

Spre deosbire de vechiul Ordin 111/ 2007, care a fost abrogat, sunt mai multe canale pe care circulaţia se poate face cu 40 de kilometri pe oră. Ca o noutate, sunt zone unde nu se poate merge cu o viteză mai mare de 5 kilometri pe oră. „Nu se puteau da amenzi până acum, întrucât ordinul nu prevedea sancţiuni şi nu aveam cum să probăm. De acum, vom implementa şi un sistem de monitoizare a fiecărei ambarcaţiuni“, spune Radu Voicu, jurist ARBDD.

Controlul va fi făcut de Comisariatul Integrat de Control din cadrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.
Amenzile variază între 320 de lei şi 1.000 de lei.

Vă mai recomandăm:

Sacalin, peninsula care se roteşte. Misterele limbii de pământ care s-a născut din Marea Neagră şi a apărut în urmă cu un secol şi jumătate

Incursiune pe Insula K din Marea Neagră. Cel mai nou pământ al României

FOTO „Triunghiul Bermudelor“ din Marea Neagră. Cum explică specialiştii misterele din zona Şabla şi Insula Şerpilor

Jurnal de vacanţă. Gura Portiţei, paradisul dintre mare şi Deltă. Plaja de pe care poţi aduna scoici cu lopata

Jurnal de vacanţă. Drum iniţiatic spre izvoarele poporului român, prin sudul Dobrogei

Don Giovanni, piratul de la Sulina. Cum a reuşit fostul marinar să înşele autorităţile şi să rămână cu marfa ilegală şi cu despăgubirea


 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite