Robotul care face fotografii pe roţi, noul „frăţior“ al dronei. Cum funcţionează maşinăria dirijată prin telecomandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişoreanul Valentin Vâlcu, omul din spatele dronelor Eye in the Sky, care surpind imagini aeriene spectaculoase de mai bine de trei ani, are o nouă „jucărie”.

Au trecut trei ani de zile de când dronele Eye in the Sky au început să survoleze cerul Timişoarei, oferind fotografii cu imagini spectaculoase, unghiuri inedite, aşa cum nu a fost niciodată imortalizată capitala Banatului. Proiectul aparţine timişoreanului Valentin Vâlcu, un pasionat de imagine, fotografie şi de tehnologie de ultimă oră în domeniu. În 2013, a realizat primele instantanee cu drona.

De atunci, mii şi mii de fotografii realizate de el au fost sheruite pe reţelele de socializare. Nu exista eveniment important la care să lipsească drona Eye in the Sky. Vâlcu a investit foarte mulţi bani pentru a avea cele mai noi piese. Acum însă, când mai toată lumea poate avea o dronă, Valentin Vâlcu venit cu o nouă jucărie. Şi-a achiziţionat un robot pentru a surprinde imagini minunate de la „firul ierbii”. 


 

L-am luat strict pentru filmări. E adevărat, drona a devenit o banalitate, astfel că m-am gândit la altceva. Cumva e tot o dronă, doar că e pe roţi şi nu zboară. E o maşină de teren, unii i-ar spune maşină de jucărie, dar e una dintre cele mai performante, produsă de Arrma Nero. E o supermaşină. Absoarbe şocul şi virbarţiile. Pe lângă asta am montat şi eu pe ea un sistem împotriva şocurilor”, a explicat Valentin Vâlcu.

image


 

Robotul pe roţi este dirijat tot prin telecomandă, la fel ca la o dronă. Maşina se poate îndepărta la o distanţă de 100 de metri, însă proprietarul susţine că nici nu trebuie mai mult, având în vedere că se pierde din ochi. 


Am montat pe ea o cameră Zenmuse X5, pe un osmo. Este camera de pe dronă. Filmeză 4K. Bateria maşinii are o autonomie de patru ore, iar cea de la cameră cam 50 de minute. Ies chestii faine. Încă ne antrenăm, pentru că e ceva nou. Nu ştiu să mai existe aşa ceva în România. Pe mine m-a costat 3.500 de euro”, a mai spus Valentin Vâlcu.

   

Robotul Eye in the Sky a adus deja imagini inedite de pe malul canalalui Bega, de pe aleea pietonală Mărăşeşti, dar şi din alte locuri din zona centrală a oraşului.



Citiţi şi:

FOTO Timişoara by Night: Imagini spectaculoase după lăsarea serii, realizate cu drona Eye in the Sky
 

Frigul şi gerul au pus stăpânire pe Timişoara. Drona Eye in the Sky a surprins centrul îmbrăcat în haine albe

FOTO La graniţa cu perfecţiunea în Timişoara. Fotografii nocturne unice cu drona Eye in the Sky
 

FOTO Timişoara de sus, în noapte. Imagini spectaculoase surprinse de drona „Eye in the sky”

FOTO VIDEO Timişoara, uluitoare prin ochii dronei „Eye In The Sky“. Este una dintre realizările inedite ale anului 2013
 

FOTO-INEDIT Timişoara văzută prin ochii păsărilor. Drona care oferă o nouă dimensiune oraşului

FOTO Festivalul Bega Bulevard şi Cursa Răţuştelor văzute prin ochii unei drone

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite