Proprietarii unei uriaşe plantaţii de canabis, trimişi în judecată. Drogurile găsite, evaluate la patru milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plantaţia de canabis a traficanţilor trimişi în judecată de DIICOT
Plantaţia de canabis a traficanţilor trimişi în judecată de DIICOT

Procurorii DIICOT au finalizat cercetările într-un dosar de trafic de droguri în care au fost cercetaţi mai mulţi tineri acuzaţi că au înfiinţat o plantaţie de canabis, considerată cea mai mare din România.

Opt persoane au fost trimise în judecată într-un dosar de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri. E vorba de gruparea care a înfiinţat într-o pădure de la limita judeţelor Timiş şi Caraş – Severin una dintre cele mai mari plantaţii de canabis din România. Plantaţia a fost descoperită în urmă cu un an, când procurorii DIICOT au descins la locuinţele traficanţilor şi în pădurea în care erau cultivate drogurile. DIICOT avea să descopere cu ocazia percheziţiilor peste 2,5 tone de canabis, cu o valoare de 1,3 milioane de euro „la prima mână”, ceea ce înseamnă o valoare de piaţă de aproximativ patru milioane de euro.

Potrivit procurorilor, liderul grupării era Altstadter Cristian Loredan, cetăţean german de origine română, care cultiva împreună cu membrii reţelei canabisul pe patru parcele ascunse într-o pădure. „Pentru disimularea culturilor, inculpaţii au ales o zonă izolată, fără drumuri de acces auto în proximitate, scop în care s-au folosit şi au adaptat condiţiile georgrafice din zonă, conform propriilor necesităţi. Astfel, inculpaţii au ales o zonă cu vegetaţie deasă, în mijlocul căreia au defrişat o porţiune de cca 2300 mp, pe care au amenajat canale de irigaţii, folosindu-se de un pârâu din apropiere, de unde apa era canalizată către culturi cu ajutorul unor pompe. Inculpaţii făceau deplasări periodice în zona astfel amenajată, pentru diferite activităţi de întreţinere a culturii şi de stimulare a creşterii plantelor cu ajutorul unor îngrăşăminte”, arată procurorii DIICOT.

Potrivit aceleiaşi surse, după ce plantele ajungeau la maturitate, inculpaţii culegeau inflorescenţele cu conţinutul cel mai bogat în THC, pe care le transportau la un imobil situat pe raza localităţii Blajova, unde amenjaseră un veritabil laborator de uscare a canabisului. „În fiecare cameră a imobilului erau amplasate folii, pe întreaga suprafaţă a camerei, pe straturi succesive, astfel încât să permită uscarea rapidă a unor cantităţi mari de canabis. După finalizarea acestui proces, drogurile erau ambalate şi comercializate, doar en-gros, în cantităţi de minim 1 kg, către diferiţi dealeri din ţară, însă există indicii că o parte a drogurilor erau scoase şi din ţară, cu destinaţia Germania, unde liderul grupării îşi are domiciliul”, mai arătau procurorii DIICOT la data descinderilor.

Dosarul în care cei opt membrii ai grupării de trafic de droguri au fost trimişi în judecată va fi judecat la Tribunalul Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite