Lovitură de teatru în dosarul procurorului DNA acuzat că a condus băut. Principala probă a fost anulată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul procuror DNA Ciprian Dorobanţu, trimis în judecată pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, a obţinut o decizie a cărei consecinţă ar putea fi închiderea dosarului. Practic, Curtea de Apel Oradea a eliminat în cameră preliminară principala probă din rechizitoriul prin care Dorobanţu a fost trimis în judecată.

Curtea de Apel Oradea a pronunţat, miercuri, o decizie „bombă” în dosarul în care fostul procuror DNA Tmişoara, Ciprian Dorobanţu, a fost trimis în judecată de Parchetul Curţii de Apel Oradea pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Dorobanţu, care a instrumentat, printre altele, dosarul „Poli”, a fost trimis în judecată în luna mai a acestui an, fiind acuzat că „la data de 6 mai 2016, în jurul orei 15.00 - 15.20, a condus un autoturism pe mai multe străzi (drumuri publice) din municipiul Timişoara, având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 gr./l. alcool în sânge”.

În procedura de cameră preliminară, fostul procuror DNA, suspendat din magistratură după trimiterea în judecată, a solicitat anularea unor documente. După trei amânări ale pronunţării, Curtea de Apel Oradea a decis să admită cererea lui Dorobanţu, excluzând de la dosar principala probă a acuzării: buletinul de analiză toxicologică întocmit de IML Timişoara. Potrivit deciziei Curţii de Apel Oradea, excluderea buletinului de analiză de la dosar s-a făcut în urma anulării cererii de analiză a IPJ, anexă la buletinul de analiză toxicologică.

Magistraţii Curţii de Apel Oradea au stabilit un termen de cinci zile în care procurorii care l-au trimis în judecată pe Dorobanţu să decidă dacă menţin rechizitoriul sau solicit restituirea dosarului pentru completarea sau refacerea rechizitoriului. „Dispune comunicarea prezentei încheieri Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea pentru ca în termen de 5 zile să comunice judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei”, se arată în hotărârea Curţii de Apel Oradea.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite