Gazul pentru exterminarea rozătoarelor din câmp care a ucis trei oameni, la Timişoara. „Degajă un miros specific de carbid sau usturoi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Delicia Gastoxin este o substanţă destinată combaterii dăunătorilor cerealelor depozitate şi a rozătoarelor mari în culturile de câmp.

Produsele Delicia Gastoxin pentru combaterea rozătoarelor mari poate fi achiziţionată online şi la noi în ţară. 

Este o substanţă foarte toxică şi conţine fosfură de aluminiu 56%. Este un insecticid fumigant destinat combaterii dăunătorilor cerealelor depozitate şi a rozătoarelor mari în culturile de câmp, aflăm de pe site-ul companiei Ariangel, care comercializează aceste produse pentru combaterea dăunătorilor de depozit şi a rozătoarelor din câmp.

Mai aflăm că gazul de fosfină este eliberat de fumigantul Delicia Gastoxin în prezenţa umezelii din atmosferă ori a umezelii din mărfurile care urmează a fi tratate.

Gazul este puternic toxic pentru toate formele de viaţă umană ori animală.

“Fosfina, prin inhalare, blochează căile respiratorii prin eliminarea apei din celule. Tabletele de Delicia Gastoxin, în prezenţa umezelii din atmosferă sau în prezenţa umezelii produselor depozitate, elimină lent un gaz foarte toxic (Fosfina – PH3) cu acţiune letală asupra tuturor formelor de viaţă umana sau animală. Imediat ce tabletele au intrat în contact cu aerul, degajă un miros specific de carbid sau usturoi – acesta fiind un miros de avertizare”, aflăm de pe Ariangel.ro.

Ratele descompunerii tabletelor vor varia în funcţie de temperatură şi umiditate.

O operaţiune de fumigare include şi toate măsurile preliminare de pregătire, măsuri care au în vedere aplicarea în siguranţă a fumigantelor.

“Fumigarea constă din câteva etape cum sunt: examinarea structurilor care urmeaza a fi supuse fumigării, aplicarea fumigantului respectiv, perioada de ţinere sub observaţie a structurii care a fost fumigate şi aerisirea, eliberarea structurii”, mai scrie Ariangel.ro.

Imagine indisponibilă

Tabletele pot fi folosite în silozuri, la depozitările plane, stive/grămezi şi la nave, pentru diverse feluri de produse înmagazinate, precum şi pentru protecţia materialelor.
 

“Atunci când se face fumigarea mărfurilor depozitate plan sau a mărfurilor în vrac, tabletele sunt distribuite egal cu ajutorul unei sonde. În plus, tabletele sunt adecvate şi pentru combaterea rozătoarelor, de aceea, sunt solicitate în multe ţări. În general, ele sunt folosite împotriva şoarecilor de câmp, a şobolanilor, a hârciogilor, a iepurilor sălbatici şi a cârtiţelor. Toate acestea pot provoca considerabile daune economice şi prin şubrezirea şi deteriorarea construcţiilor şi a indiguirilor. Aplicarea tabletelor Delicia Gastoxin se face numai de către firme autorizate pentru prestări servicii cu produse pentru protecţia plantelor T şi T+, cu personal autorizat şi cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie şi siguranţă în manipularea şi întrebuinţarea fumigantelor fosfinice”, mai aflăm de pe site-ul firmei care comercializează otrava.

La descrierea măsurilor de prim ajutor, aflăm că inhalarea substanţei provoacă vomă, durei de cap, dificultăţi de respiraţie şi ameţeală. 

“Transportaţi victima la aer liber şi menţineţi-o în stare de repaus într-o poziţie confortabilă pentru respiraţie. Se va avea grija să se asigure o bună aerisire. În caz că apar dificultăţi de respiraţie administraţi oxigen. Nu folosiţi respiraţia gură-la-gură sau gură-la-nas. Utilizaţi punguţa de respiraţie sau aparatul de respiraţie. Cereţi imediat sfatul medicului. În caz de dureri de cap, ameţeli, senzaţie de sufocare, respiraţie dificilă şi greaţă, părăsiţi imediat zona de risc şi ieşiţi la aer proaspăt; consultaţi un medic; inhalaţi produse pentru tratament intensiv aplicat în urma expunerii la gaze, fum (exemplu: un spray cu beclometazonă). Administrare din vreme de Cortizon-Spray. După contactul cu pielea îndepărtaţi mai întâi agentul cu un şervet uscat, iar apoi clătiţi abundent cu apă. Îmbrăcămintea contaminată se schimbă. În caz de contact cu pielea îndepărtaţi resturile de produs cu o cârpă fără puf; clătiţi cu multă apă şi aplicaţi picături pentru ochi doar după ce nu mai sunt vizibile reziduuri sub formă de pulbere. În caz de contact cu ochii, clătiţi imediat prudent şi temeinic cu apă sau cu duşul pentru ochi. În caz de ingerare, niciodată nu administraţi ceva pe gura unei persoane inconştiente sau la apariţia de crampe. Cereţi imediat sfatul medicului”.

Citiţi şi:

Patronul firmei de deratizare acuzat că a ucis trei oameni la Timişoara a folosit o substanţă extrem de toxică. Cum s-au derulat evenimentele

Otrava folosită în blocul groazei de la Timişoara, cumpărată de pe piaţa neagră. Patronul a recunoscut tot

Substanţa care a provocat tragedia de la Timişoara. Specialist: „E de un alt tip decât cel cu care suntem noi obişnuiţi”

FOTO Tragedia de la Timişoara. Încă un bloc a fost evacuat: „Nu suntem în niciun caz într-o situaţie disperată”

Coşmarul din blocul în care au murit trei oameni. „Nu cred că aţi putea să trăiţi aici. Vă este scârbă să călcaţi pe scări“

Primele concluzii de la blocul groazei din Timişoara: „A fost detectată o substanţă neurotoxică“

Deratizare ucigaşă? Doi copii şi mama unuia dintre ei au murit. Nouă copii şi opt adulţi, internaţi în spital

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite