Dans, ţinută şi muzică aleasă la Balul Vienez din Timişoara. Ca în vremurile bune când oraşul era un centru important al monarhiei vieneze
0Balul Vienez de la Timişoara este al 31-lea bal recunoscut la nivel internaţional de către Primăria din Viena. Pe lângă latura caritabilă, balul are şi un scop educativ, copiii şi adolescenţi din Timişoara fiind iniţiaţi în tainele dansului clasic şi în muzica simfonică de bună calitate.
Balul Vienez de la Timişoara a ajuns la cea de a treia ediţie. Evenimentul va avea loc vineri seara, de la ora 19.00, cu primirea invitaţilor la Teatrul Naţional din Timişoara.
La ora 20:00 va avea loc ceremonia de deschidere şi intrarea invitaţilor în sala de bal (Jetzt geht's los!, Marsch).
La ora 20.30 va avea loc intrarea debutanţilor şi primul moment de dans al debutanţilor (Annen Polka, Schlittschuhläufer Walzer). Urmează un moment artistic al minidansatorilor (copii 7-12 ani).
De la ora 21.45 va fi un moment artistic cu mezzosoprana Roxana Constantinescu şi Spirit of Vienna Ensemble.
De la ora 22.00 va fi un program de dans cu Martin Breinschmid şi Radio Kings Band, de la ora 23.00 program de dans cu Spirit of Vienna Ensemble,.
După miezul nopţii, dansul va continua până la ora 3, cu Martin Breinschmid şi Radio Kings Band şi Spirit of Vienna Ensemble.
Pregătiri pentru tinerii dansatori
Pregătirile au început încă din luna octombrie. Tinerii au susţinut cursuri de vals ale unei şcoali de dans recunoscută la nivel naţional şi internaţional, Magnum Team. Cei 48 de tineri au fost selectaţi nu doar după gradul de însuşire a tehnicii de dans, ci şi după carismă, candoare, eleganţă, rafinament, spirit de echipă şi dorinţa de a transmite invitaţilor emoţia debutului.
Balul Vienez de la Timişoara este o marcă înregistrată la Bruxelles şi se organizează sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Austriei. Acesta este al 31-lea bal recunoscut la nivel internaţional de către Primăria din Viena. Scopul proiectului este de a sprijini Fundaţia internaţională United Way România, în beneficiul a circa 750 de copii, tineri şi vârstnici din oraşul Timişoara.
“Balul Vienez de la Timişoara îşi propune să amplifice spiritul conştiinţei sociale a timişorenilor, a mediului de afaceri internaţional şi instituţional, reunind valori şi tradiţii comune în decorul cultural al Teatrului Naţional din Timişoara”, a declarat Ioana Haţegan, iniţiatorul balului.
Pe lângă latura caritabilă, balul are şi un scop educativ, copiii şi adolescenţi din Timişoara fiindiniţiaţi în tainele dansului clasic şi în muzica simfonică de bună calitate.
Balurile Vieneze au fost obişnuite la Timişoara în urmă cu 100 de ani. Odată cu recuceriea cetăţii din mâinile turcilor de către prinţul Eugeniu de Savoya, în 1716, Timişoara reîmbrăca straiele Europei Centrale, devenind unul dintre importantele centre ale monarhiei vieneze.