Fetiţă adusă pe lume de o refugiată din Ucraina în spitalul din Târgu Jiu.  „A primit nota 10 la naştere“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viktoria a adus pe lume o fetiţă sănătoasă şi frumoasă                 Foto: Spitalul Judeţean de Urgenţă Tg. Jiu
Viktoria a adus pe lume o fetiţă sănătoasă şi frumoasă                 Foto: Spitalul Judeţean de Urgenţă Tg. Jiu

Viktoria, o femeie refugiată din Ucraina a adus pe lume o fetiţă în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

„Îi urăm micuţei, care a primit nota 10 la naştere, o viaţă plină de sănătate şi împliniri şi o felicităm pe tânăra mămică!”, a transmis colectivul medical al Secţiei Obstetrică-Ginecologie.

Viktoria are 24 de ani şi este originară din Cernăuţi, Ucraina. A ajuns în Gorj, mai exact în comuna la Crasna, în primăvara acestui an, iar la începutul lunii martie s-a prezentat la primul control la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, fiind însărcinată.

Soţul este militar şi luptă pe front

Viktoria ţine legătura telefonic şi pe internet cu soţul său, militar de profesie. „L-am anunţat pe soţul meu despre fetiţa noastră. I-am arătat-o datorită internetului. Nu ştiu când o să ne revedem, este foarte greu fără el, dar a trebuit să rămână să lupte. Este soldat de meserie şi este implicat în luptele de la Donetsk. Are 30 de ani. S-a bucurat enorm când a văzut fetiţa noastră.

Eu locuiesc la Crasna, alături de soacra şi cumnata mea, la o familie care ne-a ajutat mult. În Ucraina a rămas tatăl meu, bunicii şi sora. Noi am fost nevoiţi să plecăm. În spitalul din Târgu-Jiu am primit cele mai bune îngrijiri, sunt foarte mulţumită şi le mulţumesc tuturor”, a spus Viktoria.

„Mama şi nou-născutul se simt foarte bine“

Mama şi nou-născutul se simt foarte bine. La Crasna, pe Viktoria o aşteaptă soacra sa, cumnata şi nepotul, bărbaţii din familie rămânând să lupte pe frontul din Ucraina.

„Medicii de la Secţia Obstetrică-Ginecologie i-au acordat mereu, pe perioada sarcinii, cele mai bune îngrijiri şi sfaturi, iar sâmbătă seara, Viktoria a adus pe lume, printr-o operaţie de cezariană, o fetiţă de nota 10. Reamintim că spitalele din România oferă asistenţă medicală gratuită pentru refugiaţii ucraineni care au fugit din calea războiului. Refugiaţii beneficiază de aceleaşi servicii medicale ca asiguraţii români, fără plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, precum şi de medicamentele, materialele sanitare, dispozitive medicale şi servicii cuprinse în programele naţionale de sănătate curative“, a transmis Mihaela Ţicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Vă recomandăm să citiţi şi 

Pacient cu TBC, dispărut dintr-un spital aflat în munţi. Bolnavul e căutat inclusiv cu un câine de urmă

Percheziţii la locuinţele primarului din Motru, Gorj. Ce caută anchetatorii

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite