3000 de târgujieni vor să primească ajutoare pentru încălzirea locuinţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei cereri au fost respinse
Trei cereri au fost respinse

Aproximativ 3.000 de târgujieni au depus, până în prezent, cereri pentru obţinerea subvenţiilor la încălzire. Trei solicitări au fost respinse ca urmare a unor neconcordonaţe.

Angajaţii Direcţiei de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu-Jiu efectuează zilele acestea anchete sociale, pentru a verifica declaraţiile solicitanţilor. Dacă se constată că încălzirea se realizează cu alt sistem faţă de cel declarat, există obligaţia de a respinge cererea. „Urmează să efectuăm  anchete sociale, deoarece actele normative le prevăd în mod expres, precum şi termenul de efectuare, respectiv 15 zile de la depunerea cererii. Până la această dată am primit un număr de 85 de cereri la acest sistem de încălzire, urmează să efectuăm anchetele sociale, s-a constituit o comisie de anchetă socială, astfel încât să ne încadrăm în termen. Până la această dată, s-au efectuat 33 din cele 85 de anchete sociale, dintre care 30 au fost aprobate şi trei cereri vor fi respinse”, a spus Alina Toader, reprezentantă a Direcţiei.

Trei solicitări au fost respinse 

Trei solicitări au fost respinse pentru că declaraţiile nu corespundeau în privinţa modului de încălzire. Solicitanţii au depus cereri pentru acordarea subvenţiei pentru încălzirea cu energie electrică, în condiţiile în care aveau sobe pe lemne.

Târgujienii care depun solicitarea până la data de 20 noiembrie vor beneficia de ajutor la încălzire pe tot sezonul rece, respectiv noiembrie-martie. Dacă cererea este depusă după această dată, beneficiază de ajutor începând cu luna decembrie. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite