FRF a dat sancţiuni de sute de mii de lei în scandalul arbitrilor deghizaţi pentru pariuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
311.000 euro reprezintă cumulul amenzilor date în acest caz de către FRF.
311.000 euro reprezintă cumulul amenzilor date în acest caz de către FRF.

Comisia de Disciplină a FRF a decis, joi, sancţiuni drastice în cazul arbitrilor din Dâmboviţa care au oficiat sub identităţi false la partide amicale din Turcia şi Cipru, la începutul anului 2017, potrivit frf.ro

Comisia s-a pronunţat în dosarul în care Federaţia Română de Fotbal este reclamant, iar arbitrii sancţionaţ sunt: Catană Cristian, Dan Ioan Petre, Răzvan Ioan Nedelcu, Laurenţiu Niculae, Cristian Grigoraşcu şi Septimiu Burtescu.

Aceştia au drept de recurs în termen de două zile. Potrivit frf.ro, Comisia de Disciplină a admis sesizarea făcută de Secretarul General FRF în baza raportului Departamentului de Integritate FRF şi a decis următoarele:

"În temeiul art. 61 coroborat cu art. 20 din RD se sancţionează Petre Dan Ioan cu măsura interzicerii oricărei activităţi legate de fotbal pentru o perioadă de 2 (doi) ani începând cu data pronunţării acestei hotărâri şi i se aplică o penalitate sportivă în cuantum de 300.000 lei.

În temeiul art. 61 coroborat cu art. 20 din RD se sancţionează Catană Cristian cu măsura interzicerii oricărei activităţi legate de fotbal pentru o perioadă de 2 (doi) ani începând cu data pronunţării acestei hotărâri şi i se aplică o penalitate sportivă în cuantum de 250.000 lei.

În temeiul art. 61 coroborat cu art. 20 din RD se sancţionează Burtescu Septimiu cu măsura interzicerii oricărei activităţi legate de fotbal pentru o perioadă de 2 (doi) ani începând cu data pronunţării acestei hotărâri şi i se aplică o penalitate sportivă în cuantum de 250.000 lei.

În temeiul art. 61 coroborat cu art. 20 din RD se sancţionează Grigoraşcu Cristian cu măsura interzicerii oricărei activităţi legate de fotbal pentru o perioadă de 1 (un) an şi 6 (şase) luni începând cu data pronunţării acestei hotărâri şi i se aplică o penalitate sportivă în cuantum de 200.000 lei.

În temeiul art. 61 coroborat cu art. 20 din RD se sancţionează Niculae Laurenţiu cu măsura interzicerii oricărei activităţi legate de fotbal pentru o perioadă de 1 (un) an şi 6 (şase) luni începând cu data pronunţării acestei hotărâri şi i se aplică o penalitate sportivă în cuantum de 200.000 lei.

În temeiul art. 61 coroborat cu art. 20 din RD se sancţionează Nedelcu Răzvan Ioan cu măsura interzicerii oricărei activităţi legate de fotbal pentru o perioadă de 1 (un) an începând cu data pronunţării acestei hotărâri şi i se aplică o penalitate sportivă în cuantum de 200.000 lei".

Articolul 61 al Regulamentului Disciplinar al FRF prevede următoarele: "Oricine conspiră sau face înţelegeri pentru a influenţa rezultatul unui joc într-o manieră incompatibilă cu etica sportivă şi principiile de conduită prevăzute de acest regulament va fi sancţionat cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal de la 1 la 2 ani şi cu o penalitate sportivă de minim 200.000 de lei".

Sancţiunile sunt executorii, cu excepţia penalităţilor sportive, având în vedere faptul că sancţionaţii au drept la recurs în termen de două zile de la comunicarea hotărârii motivate.

Potrivit digisport.ro, 311.000 euro reprezintă cumulul amenzilor date în acest caz de către FRF.

Arbitrii din Dâmboviţa sunt suspectaţi că ar fi colaborat cu mafia pariurilor, s-au dat străini şi au condus într-un mod dubios jocurile echipelor româneşti în cantonamentele din Cipru şi Turcia desfăşurate în ianuarie 2017.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Dâmboviţa au deschis dosar penal şi cercetează fapte de înşelăciune cu privire la arbitri români care, sub identităţi false, au condus meciuri amicale în Turcia şi Cipru şi ar fi încercat să influeţeze rezultatele pentru mafia pariurilor.

Gazeta Sporturilor a identificat mai mulţi arbitri români care au condus, în luna ianuarie 2017, sub identităţi false (turci, bulgari, sloveni), meciuri amicale din Turcia şi Cipru, în care au evoluat echipe din Liga I. Aceşti arbitri ar fi încercat să influenţeze rezultatul partidelor pentru mafia pariurilor.

Printre aceştia se numără Cristian Catană (arbitru de liga a III-a), Valentin Mihalache (39 ani, primar PNL, comuna Dărmăneşti, Dâmboviţa, observator AJF Dâmboviţa, fost asistent la Liga a III-a), Dan Petre (32 ani, instructor de înot, arbitru Liga a patra şi a cincea Dâmboviţa), Laurenţiu Nicolae (24 ani, asistent Liga a patra), Cristian Grigoraşcu (40 ani, jandarm, vicepreşedinte CJ Arbitri Dâmboviţa), Costinel Neagu (40 ani, secretarul Comisiei de Apel AJF Dâmboviţa, ziarist local), Răzvan Nedelcu (21 ani, asistent ligi inferioare) şi Septimiu Burtescu (41 ani, fost arbitru FIFA futsal, arbitru Liga a patra Dâmboviţa, consilier DJST Dâmboviţa; considerat coordonatorul acestor arbitri).

CINE SUNT CEI ŞASE ARBITRI

Petre Dan Ioan - arbitru central activ la judeţeană, retras după începerea scandalului. A mers în Singapore într-o vizită fulger de doar 4 zile înainte de turneul din februarie 2017

Catană Cristian - arbitru central activ la Liga 3. A arbitrat cu barbă şi ras în cap în Antalya şi Cipru

Burtescu Septimiu - fost arbitru FIFA de futsal, consilier DJST şi apropiat al lui Adrian Ţuţuianu, fost prefect PSD şi fost preşedinte al Comisiei de Control SRI. A minţit în privinţa prezenţei în Antalya

Grigoraşcu Cristian - fost asistent, angajat al Ministerului de Interne, la Jandarmerie. Şi-a luat concediu pentru a merge în Antalya

Nicolae Laurenţiu - asistent activ la nivel de judeţeană, a mers în Antalya şi Cipru

Nedelcu Răzvan Ioan - asistent activ la nivel de judeţeană, a recunoscut că a fost în Antalya pe banii organizatorilor. Susţine că nu ştie cine erau organizatorii

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite