FOTO În ce a investit Universitatea Valahia 14 milioane de euro: 2.000 de studenţi şi 150 de profesori beneficiază de dotări de ultimă generaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spaţiile de învăţământ moderne cuprind cinci amfiteatre, 40 de săli de curs, 50 de laboratoare şi o bibliotecă
Spaţiile de învăţământ moderne cuprind cinci amfiteatre, 40 de săli de curs, 50 de laboratoare şi o bibliotecă

După aproape 25 de ani de la începerea lucrărilor, Campusul Universitar îşi deschide porţile pentru 2.000 de studenţi şi 150 de cadre didactice. Ieri, în prezenţa mai multor miniştri, au fost inagurate trei facultăţi. Este vorba de Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică şi Tehnologia Informaţiei, Facultatea de Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor şi Facultatea de Ingineria Materialelor şi  Mecanică.

Spaţiile de învăţământ moderne cuprind cinci amfiteatre, 40 de săli de curs, 50 de laboratoare şi o bibliotecă. Aici îşi vor desfăşura activitatea aproximativ 2000 de studenţi şi 150 de cadre didactice şi personal auxiliar.

   

UVT Campus Universitar

„S-a lucrat inclusiv duminica noaptea”

„Inaugurăm astăzi, după multă vreme, prima clădire din campus a Universităţii, care este dedicată spaţiilor de învăţământ. Toată investiţia în campus a început în anul 1998. Pentru prima dată, 2000 de studenţi şi 150 de cadre didactice se mută în campus şi vor desfăşura aici activităţi didactice. Este un campus construit de la zero de o universitate de stat după 1989 şi avem în continuare nevoie de susţinere pentru finalizarea acestui campus. Peste 2 ani, Universitatea serbează un sfert de secol de existenţă. Ne străduim să facem un învăţământ de calitate şi beneficiem de un corp profesoral deosebit, este principalul nostru atu. Sper ca şi în următoarea perioadă de timp, cu sprijinul Guvernului României, pentru că Guvernul României este cel care a finanţat campusul Universităţii în cea mai mare parte, să putem să finalizăm acest campus. Vreau să fac o remarcă finală: suntem aici datorită faptului că în anul trecut, în primăvară, la insistenţele Înaltpreasfinţiei Sale şi a domnului preşedinte al Consiliului Judeţean, primul ministru al României dl Victor Ponta a acceptat să acorde o finanţare suplimentară Universităţii, în valoare de 5 milioane de lei pentru finalizarea acestui obiectiv şi le mulţumesc mult. În ultimele trei săptămâni s-a lucrat inclusiv duminica noaptea ca să se termine şi să începem în semestrul doi orele cu studenţii aici”, a declarat rectorul UVT, Călin Oros.
UVT Campus Universitar

„UVT îşi poate atinge rolul determinant de motor al dezvoltării regionale”

„Mă bucur să mă aflu aici, să constat că există un parteneriat aici între Consiliul Judeţean, Primărie, sprijinit puternic şi de către BOR, împreună cu reprezentanţii mediului economic. Numai în acest fel, UVT îşi poate atinge rolul determinant de motor al dezvoltării regionale. Investiţia a fost realizată doar pentru această clădire în proporţie de 98% din bugetul Guvernului, Ministerului Educaţiei, şi 2% Universitatea a contribuit cât a putut de mult din venituri proprii la finalizarea investiţiei. Cele 5 amfiteatre, 50 de laboratoare, 40 de săli de proiect şi seminar, biblioteca, spaţiile anexe rezervate decanatelor celor 3 facultăţi, Inginerie Electrică, Ingineria Mediului şi a Alimentelor şi, cea de-a treia facultate, Ingineria Materialelor şi Mecanică, vor putea să-şi desfăşoare activitatea în condiţii optime şi asta ne bucură. Nu întâmplător este prezent şi dl ministru Teodorovici, pentru că în afară de infrastructură, care este admirabilă, este nevoie de pregătirea resursei umane, pregătirea cadrelor didactice şi poate de investiţii în dotarea laboratoarelor. Sunt convins că s-au făcut eforturi mari, dar am constatat că se simte nevoia completării echipamentelor de cercetare-dezvoltare”, a spus Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu.
image

Panglica inaugurală a fost tăiată de rectorul UVT, Călin Oros, împreună cu trei miniştri - Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene şi Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, cărora li s-au alăturat fostul ministru delegat pentru Învăţământ Superior - Mihnea Costoiu şi secretarul de stat în MECS - Gigel Paraschiv, împreună cu ÎPS Nifon Mihăiţă, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Târgoviştei, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa - Adrian Ţuţuianu şi primarul interimar al Târgoviştei - Cristian Stan. 

Au mai fost prezenţi prefectul judeţului - Ioan Marinescu, parlamentarii de Dâmboviţa Ion Pârgaru, Zisu Stanciu şi Georgică Dumitru, precum şi foştii rectori ai UVT Ion Cucui şi Florea Oprea, alături de alte oficialităţi publice locale şi judeţene.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite