Cum se fac înmatriculările în Dâmboviţa. Reţea destructurată în urma unor percheziţii ale DGA în mai multe judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ancheta de proporţii desfăşurată la sediul RAR Dâmboviţa, luna trecută, iată că proprucorii DGA i-au prins pe picior greşit pe poliţiştii de la Serviciului de Înmatriculări Auto din Dâmboviţa.

Patru persoane printre care şi un poliţist din cadrul Serviciului de Înmatriculări Auto din Dâmboviţa sunt suspectaţi de ofiţerii DGA că au înlesnit înmatricularea de autoturisme contra cost. 

În această cauză au puse în aplicare cinci mandate de percheziţie domiciliară, unul la sediul unei instituţii publice din cadrul MAI, unul la domiciliul unui suspect, funcţionar în cadrul acestei instituţii şi trei la adresele altor 3 suspecţi.  

Comunicatul integral al Direcţiei Generale Anticorupţie

La data de 6 martie a.c., ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dâmboviţa, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Structurii Centrale, D.A.M.B.J.I., Serviciilor Judeţene Anticorupţie Prahova, Giurgiu, Vâlcea, Buzău şi Argeş, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, au pus în executare cinci mandate de percheziţie domiciliară, unul la sediul unei instituţii publice din cadrul MAI, unul la domiciliul unui suspect, funcţionar în cadrul acestei instituţii şi trei la adresele altor 3 suspecţi. Totodată, au fost efectuate mai multe percheziţii corporale şi ale unor autovehicule.

În fapt, în urma activităţilor de cercetare penală efectuate în baza ordonanţelor de delegare, a rezultat faptul că suspectul, un agent de poliţie, funcţionar în cadrul unei structuri MAI din Dâmboviţa, a primit sume de bani în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu referitoare la primirea şi procesarea dosarelor privind înmatricularea unor autovehicule.

De asemenea, a rezultat faptul că alţi 3 suspecţi, persoane fără calitate specială, realizează activităţi de intermediere a înmatriculării autovehiculelor, facilitând depunerea dosarelor fără existenţa unor programări prealabile în schimbul unor sume de bani.

Totodată, pe numele celor 4 suspecţi cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită, instigare la săvârşirea infracţiunii de dare de mită, trafic de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă, au fost puse în executare mandate de aducere.

În cauză, alte 14 persoane au fost conduse la unitatea de parchet cu mandate de aducere, fiind suspectate de săvârşirea unor infracţiunii de dare de mită şi cumpărare de influenţă, constând în aceea că ar fi oferit suspecţilor fără calitate specială, sume de bani în legătură cu intermedierea înmatriculării unor autovehicule.

În urma activităţilor desfăşurate, procurorul de caz a dispus măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore faţă de 3 inculpaţi, respectiv agentul de poliţie şi alte două persoane fără calitate specială, urmând ca aceştia să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea, procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de încă un inculpat.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi a lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ”Mircea cel Bătrân” Dâmboviţa.

ANGAJAŢI RAR DÂMBOVIŢA, MITUIŢI DE ŞOFERI

Trei bărbaţi au fost plasaţi în arest la domiciliu în urma pecheziţiilor efectuate în luna ianuarie de către ofiţerii DGA la Registrul Auto Român, reprezentanţa Dâmboviţa. Cei trei, angajaţi pe posturi de ingineri, sunt acuzaţi de  luare de mită. Iniţial au fost cercetate patru persoane, însă una scăpat, deocamdată, de urmărire.

Dosarul de mită la RAR Dâmboviţa. Averea găsită de ofiţerii DGA în casele suspecţilor
Dosarul de mită la RAR Dâmboviţa. Averea găsită de ofiţerii DGA în casele suspecţilor

Potrivit DGA, în urma activităţilor de cercetare penală efectuate în baza ordonanţelor de delegare, a rezultat faptul că în perioada aprilie 2017–ianuarie 2018, un număr de 4 suspecţi, funcţionari din cadrul Registrului Auto Român – Reprezentanţa Dâmboviţa, având funcţia de ingineri însărcinaţi cu efectuarea controlului tehnic al autovehiculelor, au primit sume de bani şi alte foloase necuvenite de la mai multe persoane în scopul acordării inspecţiei tehnice şi eliberarea actelor de identificare a unor autoturisme care nu îndeplineau condiţiile tehnice în acest sens. 
   

În cauză se beneficiază de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., a unui specialist criminalist din cadrul IPJ Dâmboviţa şi a lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ”Mircea cel Bătrân” Dâmboviţa.

image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite