S-a stabilit cauza accidentului aviatic petrecut în Bărăganul ultimului deceniu. Doi oameni au murit din cauza ceţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În toamna anului 2007, în zona localităţii Giurgeni, un elicopter comercial s-a prăbuşit aproape de malurile Dunării. Două persoane care se aflau în aparat au murit pe loc. Ancheta a fost condusă de procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, iar aceştia au stabilit, după şapte ani, că aparatul s-a prăbuşit din cauza vremii.

Filmul tragediei

Elicopterul , de tipul Robinson 44 efectua în data de 19 octombrie 2007 un zbor comercial. Aparatul deţinut de societatea bucureşteană Tichet Plus Services decolase cu câteva ore înainte de producerea tragediei de pe o platformă a aeroportului Băneasa.

Ajuns în zona localităţii Giurgeni, din cauza vremii nefavorabile, aparatul s-a prăbuşit la pământ. Impactul cu solul le-a fost fatal pilotului Constantin Ardeleanu şi însoţitorului său Paulian Onica.

Datele arată că Onica era reprezentatul socităţii bucureştene care deţinea elicopterul prăbuşit aproape de malurile Dunării.

Pilotul Constantin Ardelean era născut în anul 1953, în judeţul Bacău. Avea o experienţă în pilotaj destul de mare, în anul 1980 fiind angajat în cadrul Aviaţiei Utilitare Clinceni.

După mai multe ore de zbor la manşa avioanelor de tipul YAR 316 B, în anul 2004 obţine licenţa de pilotaj pentru elicopterele de tip Robinson 44, aparat din cauza căruia şi-a găsit sfârşitul.

Concluziile anchetei

Încă de la momentul tragediei, cazul a fost preluat spre cercetare de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Recent, după 7 ani de la tragicul eveniment aviatic, unic în Bărăganul ultimului deceniu, anchetatorii au dat publicităţii date despre această anchetă.

Potrivit procurorilor PCAB, cercetarea accidentului aviatic de la Giurgeni s-a desfăşurat pe parcursul unui a 11 luni, din octombrie 2007 şi până în septembrie 2008.

Dosarul penal instrumentat la Bucureşti a fost soluţionat cu neînceperea urmăririi penale (NUP). Toate acestea întrucât anchetatorii au stabilit faptul că responsabili pentru producerea tragediei au fost factorii meteorologici.

Elicopterul s-a prabuşit din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. In condiţiile în care era ceaţă, elicopterul a zburat la joasă altitudine, lovindu-se de copaci, reiese din anchetă.
 

Citiţi şi:

Salvatorii din Horea, audiaţi ca martori de procurorii militari în dosarul accidentului aviatic din Apuseni

Procurori militari din cadrul Parchetului General sunt prezenţi miercuri în oraşul Cîmpeni, judeţul Alba, unde au loc audieri de martori în dosarul accidentului aviatic din Apuseni. Printre peesoanele audiate se află primarul şi viceprimarul comunei Horea, dar şi primii salvatori care au ajuns la locul accidentului.


UPDATE FOTO Tragedia aviatică din Apuseni: Adrian Iovan şi o rezidentă au murit. Medicii din Cluj: ceilalţi cinci răniţi sunt internaţi la Terapie Intensivă

Pilotul Adrian Iovan, aflat la bordul aparatului de zbor care a aterizat forţat, luni, în Munţii Apuseni, a murit. La câteva minute, rezidenta din acelaşi avion a murit. Avionul, care efectua o cursă medicală de la Bucureşti la Oradea, a forţat aterizarea într-o pădure de la graniţa judeţelor Cluj, Alba şi Bihor. La bord se aflau patru doctori, o rezidentă şi doi piloţi, care urmau să aducă în Bucureşti mai multe organe pentru transplant.

Slobozia

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite