Procurorul general, Tiberiu Niţu: „20 de persoane au fost audiate în dosarul privind accidentul aviatic din Apuseni”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat joi că în dosarul privind accidentul aviatic din Apuseni se fac în continuare cercetări şi că până în prezent au fost audiate 20 de persoane.

"În acest dosar se fac cercetări, ancheta continuă cu ritmicitate”, a spus Niţu.

Întrebat când vor fi audiaţi în dosar foşti şi actuali demnitari, Tiberiu Niţu a răspuns că, ”atunci când procurorii militari vor considera că ancheta a ajuns în stadiul în care pot şi este necesară prezenţa acelor persoane importante şi audierea lor se impune în ancheta respectivă”.

Dosarul „Ionuţ Anghel - copilul sfâşiat de câini” la un pas de a fi trimis în judecată

De asemenea, Tiberiu Niţu a precizat că dosarul privind moartea lui Ionuţ Anghel, copilul sfâşiat de câini într-un parc din Capitală, va fi trimis în scurt timp în instanţă.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Investigatori ai Centrului pentru Siguranţa Aviaţiei Civile fac noi cercetări în zona în care s-a produs accidentul aviatic din Munţii Apuseni

Investigatori ai Centrului de Investigaţii şi Analiza pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS) s-au dus duminică în zona în care pe 20 ianuarie s-a prăbuşit avionul medical în care şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi o studentă la medicină. Investigatorii încearcă să afle dacă din zona unde aeronava a aterizat forţat se puteau emite semnale pe baza cărora să fie localizată epava.

Accidentul aviatic din Apuseni. Parchetul General a început urmărirea pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală

Procurorii Parchetului General au dispus, în cazul accidentului aviatic care a avut loc luna trecută în Munţii Apuseni, începerea urmăririi penale pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu. Aceştia au precizat că urmează să fie audiate persoanele care au coordonat zborul şi operaţiunile de alarmare, localizare şi căutare a victimelor.

Medicul Radu Zamfir, la Adevărul Live: Este posibil să le fi transmis ora, dar eu cred că am făcut tot ceea ce am putut

La 17 zile de la accidentul aviatic din Munţii Apuseni, chirurgul Radu Zamfira spus joi, în emisiunea „Adevărul Live“, că nu se consideră un erou. Trusa de prim ajutoraflată în aeronava medicală nu i-a fost de folos pentru a-i îngriji pe colegii răniţi.

Raportul Ministerului Transporturilor: Coordonatele comunicate de ISU ar fi fost obţinute cu ajutorul unor aplicaţii ale unui telefon mobil

Angajaţii ROMATSA ar fi primit, în două rânduri, un set de coordonate de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba şi Cluj. Cu toate acestea însă, aceştia nu au putut să gestioneze formatul coordonatelor primite, potrivit unui raport realizate de Ministerul Transportului.

Unde a greşit Ramona Mănescu în cazul tragediei aviatice din Apuseni

Ministrul Transporturilor a ignorat Hotărârea de Guvern care o plasează pe Ramona Mănescu în fruntea listei celor obligaţi să se ocupe de accidentul aviatic din Munţii Apuseni. Apărarea ei a fost un Ordin de ministru, normă inferioară unei HG.

ISU a ignorat două ore informaţiile primite de pe telefonul medicului Zamfir, privind localizarea avionului prăbuşit. Dosarul, preluat de Parchetul Militar

Dosarul în care este cercetat accidentul din Apuseni a fost preluat de procurorii militari. Aşa a anunţat procurorul şef al Curţii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr, care a adăugat că în cazul accidentului există „suspiciunea unei conduite culpabile din partea unor miniştri”. Ancheta arată că, în ziua tragediei, informaţiile primite de pe telefonul din reţeaua Orange al medicului Zamfir au fost folosite de angajaţii de la ISU abia după două ore.

VIDEO Medic supravieţuitor: „Le-am dat la 112 inclusiv numărul drumului pe care să vină. Şi că suntem prăbuşiţi la jumătatea distanţei între Horea şi Beliş“

Doctorul Sorin Ianceu, unul dintre supravieţuitorii accidentului aviatic din Munţii Apuseni, a explicat că într-unul din apelurile sale date la 112 i-a explicat operatorului locul exact în care s-a prăbuşit avionul pilotat de Adrian Iovan.

Aleşii vor ancheta activitatea STS, după accidentul aviatic din Apuseni

Comisia de Apărare din Senat va ancheta modul în care Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a gestionat cazul accidentului din Apuseni.

STS: Dr. Zamfir a transmis, în loc de coordonate, ora de pe telefonul mobil. Sorin Ianceu: Am dat numele localităţilor din apropiere şi pe ce drum să vină la noi

La două săptămâni de la tragedia aviatică din Apuseni, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a făcut publice "coordonatele" transmise de unul dintre supravieţuitorii accidentului, doctorul Radu Zamfir, susţinând că reprezentau de fapt „ ora afişată pe telefonul mobil”.

Accident aviatic în Munţii Apuseni. Dorin Ungur, şeful ISU Cluj: Romatsa ne-a dat coordonatele greşite 

Raportul Inspectoarutului de Urgenţă Cluj pe 2013 a fost prezentat, joi dimineaţă, de către şeful ISU Cluj, Dorin Ungur. Prezent la conferinţa de presă a fost şi Ioan Rus, directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale Cluj.

MApN ar fi limitat raza de căutare a avionului căzut în Apuseni la 2 km. Statul Major al Forţelor Aeriene susţine că radarele nu-l puteau localiza 

Radarele descoperă exclusiv aeronavele aflate în zbor şi nu pot fi utilizate pentru a descoperi ţinte terestre, iar dispariţia de pe radar a unui avion nu înseamnă neapărat că acesta s-a prăbuşit, precizează Statul Major al Forţelor Aeriene.

Lecţia de orientare pe înţelesul tuturor 

La ştirile de dimineaţă am auzit ceva incredibil: „autorităţile nu au ştiut să interpreteze corect coordonatele geografice” ale locului unde s-a produs accidentul aviatic. Îmi vine greu să cred că noţiunile care se învaţă la geografie în clasa a V-a sau în clasa a IX-a nu sunt ştiute de către cei puşi să gestioneze situaţii de urgenţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite