Cine au fost în realitate Flipper, Lassie şi Cheetah, eroii necuvântători din copilărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eroii fără glas care ne-au bucurat copilăria ascund în spatele lor poveşti inedite. Istoriile amuzante ţesute în jurul necuvântătoarelor cu priză la public le-au adus îndrăgitelor animăluţe succesul în toată lumea.

În 1964, postul de televiziune american NBC lansa primul sezon din seria „Flipper”. Cele aproape 100 de episoade ale seriei relatează poveştile pline de aventuri ale unui simpatic delfin care dă şi numele filmului. Deşi personajul necuvântător s-a bucurat de o imensă popularitate, foarte puţini sunt cei care ştiu faptul că, în realitate, Flipper era, de fapt, o femelă delfin.

Pe tot parcursul serialului, producătorii au folosit pentru rolul delfinului Flipper cinci femele. Este vorba despre femelele Susie, Kathy, Patty, Scotty şi Squirt. Reprezentanţii postului de televiziune susţin faptul că au apelat la acest truc, întrucât femelele de delfin sunt mult mai puţin agresive decât masculii şi ascultă cu mult mai multă atenţie la comenzi. 

image

Delfinul Flipper FOTO: telegraph.co.uk

Mai mulţi căţei, acelaşi personaj 

Anii 40 aduc în lumina reflectoarelor un alt necuvântător cu priză la public. Este vorba despre curajoasa căţeluşă Lassie, din rasa Collie. Lassie a devenit cunoscută odată cu ecranizarea romanului scris de autorul Eric Knight, „Lassie se întoarce acasă”. Primele cadre cu patrupedul iubitor de aventură sunt surprinse în anul 1943, iar la scurt timp de la apariţia imaginilor Lassie devine un simbol al curajului şi loialităţii. În realitate, căţeluşa Lassie nu a existat, rolul fiind interpretat de un mascul pe nume Pal. Motivul invocat de producătorii filmelor ce au avut-o ca personaj principal pe Lassie a fost faptul că blana masculilor din rasa Collie este mult mai impunătoare şi colorată decât cea a femelelor. După ce Pal a murit de bătrâneţe, rolul a fost continuat de moştenitorii săi, ajungând la a X-a generaţie. 

image

Lassie FOTO: telegraph.co.uk

Controversata Cheetah 

O altă vedetă cu blană de la Hollywood este Cheetah, cimpanezul care apare alături de Tarzan în cele două pelicule din anii 1930, care descriu viaţa omului junglei. Simpatica primată a reuşit să atragă atenţia asupra sa, după ce a fost observată mergând cu spatele asemeni unui om obşnuit. Faima vedetei necuvântătoare apune în 2011, când Cheetah moare la vârsta de 80 de ani. Răpus de bătrâneţe, cimpanzeul a lăsat în urma sa o serie de controverse. În timp ce reprezentanţii Suncoast Primate Sanctuary din Palm Harbor, Florida, anunţau moartea exemplarului care a apărut alături de Tarzan în celebrele pelicule, oficialii unui alt parc destinat primatelor, din California, susţineau că adevărata Cheetah se află în custodia lor şi că trăieşte. Cheetah a ajuns în rezervaţia din Florida în 1960 şi a murit din cauza unei insuficienţe respiratorii. 

image

Cheetah a murit la 80 de ani FOTO: telegraph.co.uk

Lăbuş, un câine obişnuit 

Aventurile din filmul „Toate pânzele sus” nu ar fi fost la fel de incitante fără Lăbuş, patrupedul loial navigatorilor de pe goeleta Speranţa. Deşi câinele care a apărut în film părea să fie unul dresat şi antrenat special pentru a răspunde comenzile, în realitate rolul lui Lăbuş a fost interpretat chiar de câinele de acasă al regizorului Mircea Murşean. Se pare că patrupedul dresat, pregătit special pentru platoul de filmare, l-ar fi muşcat de mână pe regizor, motiv pentru care acesta a decis să-l înlocuiască cu loialul animal de companie de acasă. 

image

   

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite