Cazuri medicale bizare transformate în recorduri mondiale: bătrânul cu nouă tumori în cap şi omul cu cea mai grea piatră la rinichi din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre paginile controversatei Cărţi a Recordurilor se regăsesc şi cele mai ciudate cazuri medicale. Specialiştii au transformat în recorduri cele mai multe tumori existente pe un creier uman şi cât cântăreşte cea mai grea piatră la rinichi.

Unul dintre recordurile medicale stabilite de Cartea Recordurilor a fost înregistrat în anul 2008, în Pakistan. Potrivit Guinnesbook.com, aici a fost identificat purtătorul celei mai grele pietre la rinichi din lume. Este vorba despre bătrânul Wazir Muhammand Abbass Ali Jagirani, căruia, în urma unei operaţii la rinichiul drept, i-a fost extirpată o piatră care a cântărit 620 de grame. Recordul a fost stabilit în anul 2008. 

Nouă tumori, un singur creier 

În decembrie 2006, problemele medicale pe care le-a avut bătrânul H.S. Agarwa, din India, l-au propulsat, fără voia lui, în Cartea Recordurilor. În vârstă de 78 de ani, indianul este omul cu cele mai multe tumori pe creier, care i-au fost îndepărtate. Nouă este cifra nodulilor canceroşi descoperiţi de medici în capul bătrânului H.S. Agarwa. Intervenţia chirurgicală a fost realizată de medicul Charitesh Gupta, în cadrul Institutului de Ştiinţe Medicale din Dehradun, din India. 

Mama cu opt copii 

Tot în anul 2009, povestea Nadyei Suleman făcea înconjurul lumii. Ea a fost considerată de Cartea Recordurilor drept mama care a dat naştere celor mai mulţi copii din lume. Nadya a purtat în pântece şase băieţei şi două fetiţe. Octupleţii mamei au atras atenţia Colegiului Medicilor din California, care au făcut o anchetă referitoare la maniera în care se realizează reproducerile umane asistate, prin intervenţiile in vitro. 

Cel mai tânăr pacient operat pe inimă

Cartea Recordurilor a stabilit de asemenea şi care este cel mai tânăr pacient, supus unei intervenţii chirurgicale pe inimă. Este vorba despre micuţa Chanel Murrsih din Anglia, care la doar două ore după naştere a fost operată pe cord deschis.

Fetiţa a fost diagnosticată cu o malformaţie congenitală la inimă. Potrivit medicilor, muşchiul inimii sale se dezvoltase doar pe jumătate. Din păcate însă problemele medicale ale fetiţei nu s-au încheiat cu prima operaţie, ea urmând să fie supusă unui lung şir de intervenţii costisitoare. 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite