FOTO  Secţie de zece milioane de euro inaugurată la fabrica de ţevi TMK Artrom Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din incinta noii celei mai noi secţii a uzinei de ţevi TMK Artrom Slatina (FOTO: Mugurel Manea)
Imagine din incinta noii celei mai noi secţii a uzinei de ţevi TMK Artrom Slatina (FOTO: Mugurel Manea)

Concernul rus TMK, unul dintre producătorii mondiali de top în industria de ţevi mecanice destinate industriilor auto, hidraulice sau construcţii, a inaugurat în cadrul fabricii sale de ţevi de la Slatina, luni - 8 iunie, o secţie în care a investit zece milioane de euro. Axată pe fabricarea de ţevi pentru automobile şi cilindri hidraulici, noua secţie reprezintă prima etapă dintr-un plan amplu de modernizare a fabricii TMK Artrom de la Slatina.

La evenimentul de luni a fost aşteptat să participe şi premierul Victor Ponta care nu a mai putut onora invitaţia oficialilor fabricii de la Slatina din cauza problemelor pe care le are mai nou la Bucureşti. Au fost prezenţi, în schimb, Dmitriy Pumpyanskiy – preşedintele Consiliului de Administraţie al Grupului rusesc TMK, Maricel Popa - secretar de stat în Ministerul Economiei, Ionel Blănculescu, fost şef al Autorităţii de Valorificare a Activelor Bancare, reprezentanţi ai Prefecturii Olt şi ai Primăriei Slatina, diverse alte oficialităţi locale şi judeţene.

Noua secţie de la Slatina inaugurată luni – 8 iunie reprezintă, au afirmat oficialii celui mai tânăr producător de ţevi laminate din oţel din ţară, primul pas în strategia de dezvoltare a companiei ruseşti în România pentru perioada 2014-2020, dar şi a creşterii valorii adăugate a produselor sale prin creşterea ponderii produselor premium fabricate la Slatina, respective ţevi din oţeluri aliate cu caracteristici superioare.

„Ceea ce noi propunem astăzi prin inaugurarea acestei secţii este un prim proiect pe care l-am încheiat, şi anume o secţie de ţevi pentru automobile şi industria de cilindri hidraulici. Acest nou atelier este a cincea secţie în cadrul fabricii de la Slatina, singurul producător de ţevi industriale din ţara noastră şi, în acelaşi timp, e singurul producător ce are ca obiect principal în cadrul companiei producerea de ţevi industriale, cu aplicaţii în industria auto şi energetică, dar nu numai. În contextul economic actual din domeniul în care noi ne derulăm activitatea am stabilit să nu mărim volumul produselor noastre, ci să mergem pe o dezvoltare calitativă a ţevilor pe care deja le producem la Slatina către produse cu valoare adăugată mai mare, către produse de o calitate ridicată.Pasul pe care îl facem azi intenţionăm să îl continuăm cu un altul, respectiv cu o nouă investiţie – secţia Materiale şi tratamente termice, prin care vom adăuga valoare şi la produsele laminate deja în secţiile de laminare la cald cu ajutorul unor instalaţii de ultimă generaţie”, a declarat Adrian Popescu, director general TMK Artrom Slatina.

tmk artrom slatina

În cadrul noii secţii inaugurate în cadrul TMK Artrom Slatina, vor munci 50 de persoane, dintre care 30 au fost deja angajaţi, iar restul de 15 urmează a fi selectaţi în perioada imediat următoare. De menţionat, de asemenea, că noua secţie va avea capacitatea de a process 25.000 de tone de ţevi anual. În prezent, la TMK Artrom Slatina muncesc 1.350 de persoane.

Ruşii de la TMK au intrat în România în anul 2002, când au cumpărat compania ARTROM (TMK-ARTROM) Slatina, producător de ţevi din oţel pentru industria energetică, constructoare de maşini şi construcţii. TMK mai deţine în ţara noastră fostul Combinat Siderurgic Reşita redenumit acum TMK-Reşiţa. Complexul industrial TMK-Artrom/TMK-Reşiţa este unul foarte cunoscut şi apreciat nu numai pe piaţa românească, ci mai ales pe cea europeană şi America de Nord, fiind unul din producătorii de top în industria de ţevi mecanice destinate industriilor auto, hidraulice, construcţii, etc. Având peste 2100 de angajaţi (aproximativ 1400 în Slatina şi în jur de 750 în Reşiţa), întreprinderile TMK realizează anual în România peste 350 de milioane euro cifra de afaceri.

TMK-ARTROM exportă cca 85% din produsele sale în ţările membre ale Uniunii Europene, în SUA/Canada şi o mică parte în Orientul Apropiat, iar TMK-Reşiţa exportă cca 45% din producţia sa către alţi producători de ţevi (restul este destinat consumului TMK-ARTROM ca materie primă).
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite