Leacurile naturale care te ţin departe de afecţiunile renale. Ce soluţii oferă specialiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O serie de tratamente naturiste pot fi folosite in afectiunile renale
O serie de tratamente naturiste pot fi folosite in afectiunile renale

Pe lângă tratamentele medicamentoase clasice, o serie de remedii homeopate vin în sprijinul persoanelor diagnosticate cu afecţiuni renale.

Fitoterapia, spun specialiştii, este considerată apanajul medicinii complementare şi alternative. 

”Un număr mare de plate se utilizează în prepararea extractelor, cele mai folosite fiind: Serenoa repens (palmierul pitic), Pygeum africanum (un arbore originar din Africa), Hypoxis rooperi (cartoful african), Ginko Biloba, Withania somnifera (ginsengul indian), Aesculus hippocastanum (castanul sălbatic).

Principalele afecţiuni din sfera urogenitală în care sunt folosite preparatele pe bază de plante sunt prostatita cronică, adenomul de prostată cu simptomatologie uşoară, în profilaxia sau ca adjuvant al tratamentului infecţiilor de tract urinar, disfuncţia erectilă şi în infertilitate. În patologia prostatică este folosită cu succes în tratamentul prostatitei cronice şi al adenomului de prostată cu simptomatologie uşoară. Tratamentul este de lungă durată şi se bazează pe substanţele cu efect antioxidant şi antiinflamator din extractele de plante. În infecţia urinară se folosesc ca adjuvant alături de medicaţia activă (antibiotice) şi în profilaxia acestora, inhibând aderarea bacteriană la peretele vezical. 

Rolul fitoterapiei este de a veni in ajutorul terapiei medicamentoase si nu de a o substitui. Indicatia de fitoterapie trebuie să fie stabilită de medicul urolog după o examinare completă clinică, ecografică şi bioumorală (teste de laborator). Automedicaţia poate masca anumite manifestări ale unor boli mai grave (cancer), şi amână un diagnostic corect al patologiei de bază”, explică Adrian Haşegan, şef lucrări, medic primar urologie, doctor în ştiinţe medicale. 

La fel ca şi în cazul tratamentelor medicamentoase, şi în cazul remediilor homeopate prezentarea la medic pentru prescierea unui tratament correct este esenţială. 

”Remediul homeopat este individulaizat la fiecare pacient în parte,  prescris de medicul homeopat dupa anamneză şi examen clinic amănunţite. Este necesară prezentarea la medicul homeopat cu rezultatul analizelor de laborator şi de urină. Remediile cele mai utilizate în cistită sunt: Cantharis (cantarida), Sarsaparilla (plantă originară din America Centrală), Mercurius corr,. Pulsatilla (dediţel), Aconitum (obţinut din planta omag) şi pentru profilaxia infecţiilor urinare Colibacilium. Asociat homeopatiei gemoterapicele pe bază de merişor dau efecte bune”, explică Laura Albu, medic primar boli infecţioase, atestat homeopatie. 

Vă mai recomandăm: 

Leacurile naturale care te ţin departe de problemele ginecologice sau de potenţă. Un medic homeopat oferă soluţii

Orice pacient conştient de faptul că are nevoie de o vindecare rapidă şi fără probleme trebuie să meargă la medic. Doar că soluţiile oferite de un doctor pot să fie de multe ori şi unele naturiste sau unele care ţin de homeopatie.

5 remedii antirăceală cu eficienţă dovedită

Se spune că răceala trebuie să-şi facă de cap cel puţin şapte zile, indiferent cum ai trata-o. Cu toate acestea, o poţi face suportabilă dacă foloseşti remedii naturale, lipsite de efecte secundare.

Terapiile alternative: cât de important este să îi spui pediatrului care sunt „leacurile“ pe care i le administrezi copilului?

Este puţin probabil ca un pediatru să întrebe dacă micul său pacient are parte de tratamente naturiste ori de terapii alternative precum acupunctura. Cu toate acestea, mulţi copii recurg acum la medicina alternativă, motiv pentru care medicii ar trebui să îi întrebe despre aceste tratamente, iar părinţii ar trebui să răspundă, pentru a fi evitată o posibilă interacţiune nocivă cu tratamentul convenţional.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite