UPDATE Percheziţii la firme de construcţii, în Vâlcea, într-un dosar de evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
90 de persoane vor fi duse la audieri, la Bucuresti. Foto arhivă Adevarul
90 de persoane vor fi duse la audieri, la Bucuresti. Foto arhivă Adevarul

UPDATE În urma percheziţiilor efectuate ieri, de Poliţia Română, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani,  33 de persoane au fost reţinute.

UPDATE

În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente financiar-contabile, facturi fiscale, suporturi financiare şi de stocare a datelor informatice, carduri bancare, dispozitive token şi digipass, folosite la tranzacţii bancare, 300.000 de lei, un pistol cu gaze a cărei autorizaţie era expirată şi alte 4 arme de vânătoare deţinute fără autorizaţie.

33 de persoane au fost reţinute, cercetările fiind continuare sub aspectul săvârşii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au efectuat 146 de percheziţii domiciliare la persoane şi societăţi comerciale bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani în diverse domenii de activitate. Printre firmele vizate se numără Strabag, UTI sau Erbaşu. Potrivit IGPR, percheziţiile se desfăşoară pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Arad, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Olt, Sibiu, Teleorman,  Vrancea şi Vâlcea.

La acţiune au participat peste 300 de poliţişti din cadrul unităţilor centrale şi teritoriale ale Inspectoratului General al Poliţiei Române şi luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Poliţiştii vor pune în executare 90 de mandate de aducere, iar în urma audierilor urmează a fi dispuse măsuri legale.

“Din cercetări a reieşit că, în perioada 2011-2014, reprezentanţii a peste 200 de societăţi comerciale ar fi creat circuite fictive pentru eludarea taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat. De asemenea, prin intermediul societăţilor implicate ar fi fost fost transferate aproximativ 100 de milioane de euro către persoanele în cauză, iar banii astfel obţinuţi ar fi fost reintroduşi în circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare în baza unor documente fictive, se arată într-un comunicat de presă transmis de IGPR. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost stabilit cu sprijinul specialiştilor Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi este de aproximativ 30.000.000 de euro.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite