Poliţist de la Biroul Rutier din Ploieşti, trimis în judecată pentru zeci de infracţiuni: luare de mită, delapidare, înşelăciune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul din Ploieşti a comis zeci de infracţiuni FOTO Adevărul
Poliţistul din Ploieşti a comis zeci de infracţiuni FOTO Adevărul

Un fost agent de Poliţie din cadrul Biroului Rutier Ploieşti a fost trimis în judecată de procurori pentru zeci de infracţiuni. Poliţistul cerea mită şoferilor pentru a le restitui permisele sau a le plăti analizele toxicologice şi îşi însuşea banii încasaţi pentru amenzile rutiere

Luare de mită, înşelăciune în formă continuată (4 acte materiale), delapidare (32 de acte materiale), fals intelectual, două infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale (3, respectiv 4 acte materiale) şi abuz în serviciu in formă continuată (26 de acte materiale) sunt acuzaţiile care îl vor trimite în faţa judecătorilor pe un agent de Poliţie de la Biroul Rutier Ploieşti.

Faptele acestuia, un adevărat record pentru un om al legii, au fost enumerate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova în rechizitoriu.

Astfel, pe 4 iunie 2015, poliţiştul a cerut de un bărbat, martor denunţător în dosar, cu titlu de împrumut, sumele de 600 lei şi 150 euro pentru a-i restitui permisul de conducere reţinut pentru conducerea pe drumurile publice un autoturism neînmatriculat. Peste câteva zile, poliţiştul i-a mai cerut şoferului, printr-un mesaj telefonic, încă 500 de euro, pe care, însă, nu a primit-o.
Pentru a-l ajuta însă, poliţiştul a falsificat documentele de constatare, specificând faptul că şoferul nu avea asupra sa permisul de conducere. Poliţistul nu i-a mai restituit şoferului sumele de bani primite.
  
În luna august 2015, poliţistul i-a cerut unui alt şofer, cu titlu de împrumut, suma de 2.000 lei, inducându-l în eroare cu privire la faptul că dosarul penal în care acesta era cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului, se afla în instrumentarea sa şi că poate determina soluţionarea dosarului într-un mod favorabil acestuia. Inculpatul nu i-a mai restituit părţii vătămate sumele de bani primite. La fel procedase şi în luna iulie cu un alt martor din dosar, de la care a pretins 800 de lei, dar şi suma de 1.500 lei, necesară achitării analizelor toxicologice la sânge, sumă pe care poliţistul nu a folosit-o în scopul cu care a fost primită, ci şi-a însuşit-o.

De asemenea, în perioada martie-iunie 2015, poliţistul a aplicat sancţiuni aferente meseriei sale şi a încasat diverse sume de bani cu titlu de amendă pe loc, pe bază de chitanţă, sume pe care şi le-a însuşit, fasificând semnătura persoanei din Biroului Rutier care trebuia să preia sumele de bani. În alte patru cazuri, nu a menţionat pe procesele verbale faptul că amenzile au fost achitate pe loc şi a băgat banii în buzunarul propriu.

În perioada martie-iunie 2015, poliţistul nu a predat, cu intenţie, 26 procese verbale de constatare a contravenţiei prin care a aplicat şi puncte de penalizare care astfel nu au fost implementate în baza de date.  
 
Poliţistul a mai fost cercetat anterior în mai multe cauze similare de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti. Din 1 ianuarie 2016, acesta şi-a dat demisia din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti, Biroul Rutier, fiind cercetat în stare de libertate, sub control judiciar.

Vă mai recomandăm

Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Program special la Starea Civilă şi Evidenţa Populaţiei Ploieşti pentru alegerile locale

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite