Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, află, pe 7 martie, dacă va face închisoare 3 ani şi 4 luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Nicolescu, presedintele CJ Arges                                                    Foto: Arhivă
Constantin Nicolescu, presedintele CJ Arges                                                    Foto: Arhivă

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie vor da sentinţa definitivă în dosarul de corupţie în care preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost iniţial condamnat la 3 ani şi 4 luni, mai devreme. Termenul a fost preschimbat, de pe data de 18 aprilie, pe 7 martie.

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, află dacă va executa pedeapsa de 3 ani şi 4 luni, pe data de 7 martie. Din motive rămase necunoscute, magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au schimbat data şi au fixat termen în recursul formulat de preşedintele CJ împotriva sentinţei dată de Curtea de Apel Bucureşti, prin care este condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, mai devreme cu aproape o lună şi jumătate.

Constantin Nicolescu este acuzat că ar fi obţinut fonduri Phare în valoare de aproximativ 900.000 de euro, pentru patru şcoli din Argeş, cu acte false. Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în cadrul unui proiect finanţat din fonduri PHARE, Consiliul Judeţean Argeş ar fi accesat un program de finanţare nerambursabilă în suma de aproximativ 900.000 euro, având ca obiectiv efectuarea de lucrări de reabilitare sau reconstrucţie a patru unităţi şcolare de pe raza judeţului Argeş, respectiv din municipiile Câmpulung, Curtea de Argeş şi comuna Budeasa, motivul invocat fiind acela că ar fi fost afectate de inundaţiile din perioada aprilie - august 2005.  ”În cererea de finanţare a fost menţionat un document intitulat ”Raportul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş”, document care, în fapt, nu există, situaţie despre care avea cunoştinţă inculpatul Nicolescu, în virtutea funcţiei sale de vicepreşedinte al Comitetului Judeţean pentru situaţii de urgenţă. În pofida aspectelor nereale consemnate în cererea de finanţare depusă în 8 iunie 2006, a fost încheiat respectivul contract, astfel că beneficiarul, CJ Argeş, a primit pe nedrept suma totală de peste 880.000 euro cu titlu de finanţare externă nerambursabilă de tip PHARE”, susţine DNA.

În acelaşi dosar, au mai fost condamnaţi următorii:

  • Omul de afaceri Cornel Penescu: nouă luni cu suspendare
  • Gheorghe Nicuţ, fost primar al municipiului Curtea de Argeş: 3 ani şi 4 luni cu supendare
  • Ion Ştefan, primar al comunei Budeasa: 3 ani şi 4 luni cu supendare
  • Călin Ioan Andrei, primar al municipiului Câmpulung: 3 ani şi 4 luni cu supendare
  • Florian Despan, director executiv al Direcţiei pentru Integrare Europeană şi Dezvoltare Regională în cadrul Consiliului judeţean Argeş: 3 ani şi 4 luni cu supendare
  • Ioan Popa, primar al comunei Stâlpeni: 2 ani cu suspendare
  • Ion Nicolae, reprezentant al S.C. Zeus S.A. Piteşti: 5 luni cu suspendare
  • Gheorghe Dumitrache, diriginte de şantier: 5 luni cu suspendare
  • Mircea Tudor, diriginte de şantier:  5 luni cu suspendare
  • Grigore Dobre- asociat şi administrator la SC Zeus S.A. Piteşti: 3 ani şi 4 luni cu supendare

Şi aceştia au făcut recurs, urmând ca pe data de 07.03.2014, să fie pronunţată hotărârea definitivă.

 

                        

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite