Lacul de la Bicaz, repopulat cu păstrăv curcubeu. Care este rata de supravieţuire a peştelui în apele lacului de acumulare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O asociaţie de pescuit sportiv din Neamţ repopulează cu peşte, în fiecare an, cel mai mare lac de acumulare din ţară amenajat pe râurile interioare.

În ultimele zile ale anului 2017, Asociaţie de Vânătoare şi Pescuit Sportiv (AVPS) „Lupul Cenuşiu“, a repopulat lacul Izvorul Muntelui cu 3000 de puieţi de păstrăv. Întreaga cantitate a fost cumpărată de la o crescătorie piscicolă din Suceava, din fondurile asociaţiei care administrează un tronson din lacul Bicaz. 

„Este a 8-a repopulare efectuată cu succes şi, din păcate, singura din judeţul Neamţ. Puietul avea între 10 şi 15 grame iar acţiunea a fost făcuta în două tranşe, temperaturile uşor pozitive perminţând manipularea în siguranţă a puietului. Repopularea a fost făcuta în prezenţa şi cu consilierea tehnică a reprezentanţilor ANPA - Zona Moldova. Vrem să mulţumim domnului Mitric Viorel şi crescătoriei piscicole Poiana Izvoarelor pentru contribuţia şi sprijinul acordat“, au precizat reprezentanţii AVPS „Lupul Cenuşiu“.

În celelalte acţiunii din ultimii 9 ani, asociaţia a mai repopulat apele lacului şi cu alte specii de peşti: şalău, crap şi caras. 

image

„La păstrăv, rata de supravieţuire este undeva la 60-70%. Această specie trăieşte şi se dezvoltă preponderent în apele repezi de munte, dar în râul Bistriţa şi în afluenţii săi rar se mai găsesc păstrăvi din cauza dezastrului ecologic produs de exploatările forestiere care au distrus albiile apelor. Suntem singura asociaţie din judeţ care facem astfel de acţiuni de repopulare din fondurile strânse de la membri noştri“, a menţionat Raul Papalicef, directorul executiv al asociaţiei „Lupul Cenuşiu“.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite