Ideea genială a unui bihorean care vrea să cucerească Transilvania. Livrează gratuit legumele pe care le cultivă cu ajutorul părinţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambiţios şi pasionat de agricultură,  bihoreanul Ionuţ  Moldovan (21 de ani) doreşte să schimbe lumea în ceea ce priveşte alimentaţia. Un prim pas a şi făcut în acest sens. Ajutat de familie, tânărul agricultor cultivă legume proaspete pe care le livrează gratuit, de două ori pe săptămână, la domiciliul clienţilor.

Ideea acestei afaceri i-a venit anul trecut, însă a fost pusă în practică în luna iunie a acestui an.

“Ideea acestui proiect mi-a fost sugerată anul trecut, însă doar în urmă cu două luni am luat-o cu adevărat în considerare, deoarece mi-am dat seama că eforturile mele de a creşte legume sănătoase erau lipsite de impact asupra sănătăţii celor care le consumau. Chiar dacă aceştia consumau legumele o dată sau de două ori pe săptămâna din piaţă, de cele mai multe ori ajungeau să le cumpere din supermarket, fie din lipsa de timp, fie din conştientizarea faptului că până şi în piaţă vor găsi aceeaşi marfă, aşadar nu merită efortul”, ne-a mărturisit Ionuţ. 

image

Legumele sunt cultivate de Ionuţ şi de familia lui, în localitatea Roit, situată la 25 km de Oradea , pe o supraţă de 2 hectare, pe o parte din teren fiind amenajate solarii. Tânărul agricultor a făcut prima livrare în data de 21 iunie.

“Ecoul a fost atât de mare încât, în prima zi, am avut peste 150 de comenzi locale şi alte câteva sute din alte oraşe. Eu nu am fost pregătit pentru livrări la o scară atât de mare şi am dezamăgit multă lume din acest punct de vedere, dar, în momentul de faţă, pentru a satisface cât mai multă lume, lucrez intens la organizarea unui sistem de distribuţie. Luând în considerare toate aceste lucruri, m-am simţit cu adevărat copleşit şi plăcut surprins de numărul mare de oameni care m-au susţinut şi m-au încurajat. După spusele acestora, susţinerea şi încurajările lor se datorează interesului faţă de siguranţa calităţii legumelor pe care ei şi familiile lor le consumă, siguranţă ce vine odată cu cunoaşterea provenienţei legumelor”, ne-a povestit Ionuţ.

image

Comenzile se fac telephonic,  pe Facebook prin completarea unui formular standardizat sau printr-un mesaj direct cu legumele dorite, cantitatea, numele clientului, adresa şi numărul de telefon. Livrarea este făcută personal de către Ionuţ în zilele de marţi şi vineri.

“În viitorul apropiat voi colabora cu unul sau mai mulţi distribuitori pentru a mă ajuta în această direcţie. Transportul este inclus în preţul legumelor, aşadar nu există o taxa directă pentru acesta”, susţine Ionuţ.

image

Potrivit agricultorului bihorean, preţul legumelor este mai mare decât cel de pe piaţă din mai multe motive: calitatea legumelor este peste media de pe piaţă, iar transportul este inclus în preţul acestora.

Planurile lui Ionuţ sunt mari în acest domeniu. Anul acesta a acesat un proiect european pe măsură 6.1,  instalarea tinerilor fermieri  ,iar cu ajutorul acestui proiect va mări suprafaţa solariilor. În acelaşi timp, pentru anul viitor ţinteşte să ajungă şi în alte oraşe, până în prezent fiind contactat, doar în prima săptămână, de peste 1.000 de oameni doritori.

 “Voi încerca o colaborare cu fermierii locali, care să crească legumele după standardele mele, iar cele care vor atinge acest standard, vor fi livrate la domiciliu. Nu pot să va spun exact în ce oraşe voi ajunge sau voi încerca să ajung anul viitor, tot ce pot să va spun sigur este faptul că sunt în Transilvania”, ne-a mărturisit Ionuţ.

image

Va mai recomandam:

Afacerea cu „strop de viu“, ideea genială a doi orădeni. Produc în subsolul casei peste zece tipuri de suc natural cu efecte spectaculoase pentru organism

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite