Cum preparăm cel mai gustos salam de biscuiţi după o reţetă simplă şi ieftină

Cum preparăm cel mai gustos salam de biscuiţi după o reţetă simplă şi ieftină

Salam de biscuiti Foto-Arhiva

Salamul de biscuţi este un preparat ce poate fi pregătit destul de uşor, atât în variantă simplă, cât şi în cea de post, amintindu-ne de dulciurile preparate de bunica.

Ştiri pe aceeaşi temă

Salamul de biscuiţi face parte din categoria clasic şi bun, se prepară extrem de uşor şi nu este nevoie să apelăm la cuptor. Este un dulce al copilariei noastre, un desert ieftin, simplu şi gustos.

Ingrediente

500 g biscuiţi simpli

300 ml lapte

150 g unt sau margarină

6 linguri zahăr

1 fiolă esenţă de rom

4 linguri cacao

Mod de preparare

“Jumătate din biscuiţi se mărunţesc, ca un pesmet, iar jumătate se rup în bucăţi mici. Pe foc se pune o crăticioară în care se adaugă laptele, zahărul, untul şi cacaoa. Compoziţia se lasă să dea în câteva clocote, după care se ia de pe fos şi se lasă să se răcorească.

În lapte se adaugă esenţa de rom, după care se toarnă peste biscuiţi şi se amestecă bine. Cine doreşte, poate pune nuci, alune sau rahat, în funcţie de preferinţe. Pe masă se pune o folie de plastic peste care se pune compoziţia de biscuiţi. Aceasta se rulează cât mai strâns, apăsând cu mâinile ca salamul să iasă cât mai compact. Odată rulată compoziţia, se pune la frigider 4-5 ore.

Înainte să fie servit, preparatul se scoate din folie şi de tăvăleşte prin zahăr pudră, cacao sau nucă de cocos, în funcţie de preferinţele fiecăruia.

Cine doreşte să prepare varianta de post, trebuie să înlocuiască laptele cu apă sau cu lapte de soia”, ne-a explicat Elena Dobai.

citeste totul despre: