Cum să îndepărtăm petele de ceară sau de vin de pe haine. Trucurile simple care pot fi folosite de către oricine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cum sa curatam hainele FOTO click.ro

Îndepărtarea unor pete de pe haine ne dă bătăi de cap, uneori. Sunt situaţii când nu avem la îndemână produsele necesare pentru curăţare, astfel că e bine de ştiut ce trucuri putem folosi.

Petele de ceară, vin sau fructe sunt printre cele mai grele de îndepărtat. De multe ori, nici detergenţii speciali nu reuşesc să le facă faţă. Cu ajutorul Mirelei Pop, reprezentanta unei firme de curăţenie, vă prezentăm nişte trucuri pentru îndepărtarea unor pete.

Petele de ceară

"Se răceşte ceara ajunsă pe haine cu un cub de gheaţă, apoi se tamponează cu alcool medicinal, pentru a elimina grăsimile. Un alt truc de îndepărtare a acestor pete constă în încingerea fierului de călcat, acoperirea petei cu o coală de hârtie şi trecerea fierului de călcat peste hârtie. Ceara se va impregna în hârtie, iar hainele vor rămâne ca noi" a explicat Mirela Pop.

Petele de machiaj

Pudra, fardurile de pleoape sau de obraji, rimelul pot ajunge pe haine când te aştepţi mai puţin. Demachiantul, atât de util când îndepărtăm machiajul de pe faţă, elimină uşor şi petele lăsate pe haine de produsele favorite de machiaj. Se aplică demachiant într-un loc ascuns pentru a vedea cum acţionează în contact cu acesta, apoi se tamponează şi suprafaţa pătată. În general, produsele neuleioase precum fardurile şi pudra se înlătură uşor cu săpun, detergent sau şampon.

Petele de vin

"Urmele de vin roşu dispar repede dacă se toarnă pe pată puţin vin alb. În lipsă de vin alb, oţetul are acelaşi efect magic. Se şterge surplusul cu un prosop. Mirosul vinului va rămâne impregnat în haine, dar după spălare cu detergent, va dispărea şi el", a precizat reprezentanta firmei de curăţenie

Petele de noroi

Scoaterea petelor de noroi devine o provocare, pentru că acestea sunt considerate petele uscate cel mai greu de eliminat. În primul rând, trebuie să curăţăm zona de surplusul de noroi cu lama netăioasă a unui cuţit. Apoi se tamponează pata cu spirt şi se lasă să se usuce. O altă metodă constă în tamponarea petei cu apă rece.

Petele de fructe şi legume

În cazul petelor de fructe şi legume se ia un detergent lichid de spălat vasele şi se aplică pe pată, apoi se spală pata cu apă rece. Este trucul cel mai simplu pentru petele de măr sau morcov. La fel de eficiete sunt zeama de lămâie sau apa oxigenată. După tamponarea locului pătat cu una din ele, se clăteşte bine cu apă rece.

Va mai recomandam:

Puterile miraculoase ale lumânărilor aprinse la slujba din Joia Mare. Când şi pentru ce se aprind în timpul anului

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite