Test de cultură generală despre scriitorii români. La ce vârstă a murit Nicolae Labiş şi unde beau Creangă şi Eminescu

Test de cultură generală despre scriitorii români. La ce vârstă a murit Nicolae Labiş şi unde beau Creangă şi Eminescu

Eminescu şi Creangă, doi buni prieteni FOTO Adevărul

Vă propunem un test de cultură generală cu întrebări despre scriitori români. Ne puteţi scrie la secţiunea comentarii câte dintre întrebări aţi ştiut.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. În ce localitate s-a născut Ion Creangă?
a) Ipoteşti
b) Humuleşti
c) Siliştea-Gumeşti

2. Cine a scris „În grădina Ghetsimani”?
a) Vasile Voiculescu 
b) Dan Voiculescu 
c) Ion Pillat

3. Cum se numeşte localul din Iaşi în care se presupune că beau Ion Creangă şi Mihai Eminescu şi care există şi astăzi?
a) Casa Pogor 
b) Casa Universitarilor 
c) Bolta Rece 

4. În ce localitate s-a născut Liviu Rebreanu?
a) Tîrlişua 
b) Bistriţa 
c) Ştefăneşti 

5. Care dintre următorii scriitori a fost preot?
a) Gala Galaction 
b) Gelu Naum 
c) George Bacovia 

6. Care a fost pseudonimul lui Ion Nae Theodorescu?
a) Marin Preda
b) Tudor Arghezi 
c) Fănuş Neagu 

7. Care era numele real al scriitorului Ion Barbu 
a) Dan Barbilian 
b) Barbu Ionescu 
c) Ionel Barbovici 

8. În ce oraş s-a născut scriitoarea Elena Farago?
a) Craiova
b) Bucureşti 
c) Bârlad

9. Cum se numea satul în care s-a născut Ion Luca Caragiale?
a) Belcov 
b) Haimanale
c) Ipoteşti 

10. La ce vârstă a murit scriitorul Nicolae Labiş?
a) 82
b) 54
c) 21

Răspunsuri corecte: 1 – b, 2 – a, 3 – c, 4 – a, 5 – a, 6 – b, 7 – a, 8 – c, 9 – b, 10 – c. 
citeste totul despre: