O femeie a murit din cauza oboselii şi a inimii în timp ce aştepta să ajungă la moaştele Cuvioasei Parascheva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În fiecare an, de Sfânta Parascheva, oamenii se înghesuie în jurul catedralei Mitropolitane
În fiecare an, de Sfânta Parascheva, oamenii se înghesuie în jurul catedralei Mitropolitane

Un femeie de 61 de ani a decedat în cursul nopţii trecute după ce, fiind bolnavă cu inima şi foarte obosită, a suferit un stop cardio-respirator. Un alt pelerin a fost internat la Institutul de Cardiologie după un infarct.

Femeia este dintr-un sat din judeţul Iaşi şi se afla la coadă pentru a ajunge la moaştele Cuvioasei Parascheva. 

Atunci când a simţit că i se face rău, credinciosa a ieşit din rând şi a apelat la echipajul medical din zonă. 

Cadrele medicale nu au mai putut face însă nimic pentru a-i salva viaţa. "Starea ei s-a agravat foarte repede. Eforturile medicilor de a o resuscita au fost inutile. Medicii au constatat că femeia a suferit un stop cardiorespirator", a spus Marius Ţăranu, reprezentant al Jandarmilor, citat de Agerpres.

Decesul femeii a fost înregistrat după miezul nopţii. Ea este originară din localitatea Brăeşti, din apropierea oraşului Târgu Frumos. 

Un alt pelerin a fost transportal în stare gravă la spital după un infarct el fiind internat şi la momentul redactării acestei ştiri. De asemenea, alţi doi credincioşi au acuzat dureri cardiace şi au primit îngrijiri medicale de la echipajul mobil din zona Mitropoliei. După ce au fost îngrijiţi,  oamenii au ales să se aşeze înapoi la coadă. 

Este al doilea caz de acest gen petrecut în ultimii doi ani. În 2013, o altă bătrână a murit în timp ce aştepta la coadă. 

Ca şi anul trecut, Sfânta Liturghie, programată marţi, 14 octombrie, se va desfăşura în faţa Catedralei Mitropolitane, pe pietonalul Ştefan cel Mare.


Peste o mie de poliţişti şi jandarmi vor asigura ordinea publică pe străzile Iaşiului, în perioada 10-15 octombrie.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

În anii precedenţi, pelerinii veniţi la Iaşi din toate colţurile ţării au stat şi câte 12 ore la coadă pentru a ajunge să se închine la racla cu sfintele moaşte, cozile întinzându-se pe distanţe de câţiva kilometri.

Credincioşilor care vor sta noaptea la rând pentru a se închina la sfintele moaşte le vor fi oferite de către autorităţi, dar şi de către Mitropolie, ceai cald şi pachete cu mâncare. 

Pe aceeaşi temă:

Politicienii s-au băgat din nou în faţă la moaştele Sfintei Parascheva. Un pelerin de rând aşteaptă 15 ore să ajungă la raclă

Parascheva, de la sfântă la afacerea BOR

Începe cel mai mare pelerinaj religios din ţară

Sărbătorile Iaşiului - program tras la indigo cu cel din 2012. Cât cheltuie Primăria pentru Pavel Bartoş, Smiley, Loredana, Mandinga şi Cargo

Sărbătorile Iaşului, desfiinţate de organizatorii de evenimente

Iaşi, oraşul de după dealuri

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite