Cum acţionează un pahar de must asupra vaselor de sânge şi cât de mult vin ai voie să bei zilnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consumul moderat de must menţine sănătatea vaselor de sânge. Potrivit cardiologilor, mustul obţinut din strugurii roşii conţine resveratrol, un antioxidant care luptă cu bolile de inimă.

Mustul obţinut din struguri negri conţine cantităţi importante de vitamina A, B1, B2 şi minerale. Toate aceste elemente stimulează sistemul nervos, energizează organismul şi contribuie la sănătatea vaselor de sânge.

Consumul moderat de must menţine sănătoase vasele de sânge. Cardiologul Ioan Bostaca de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi a explicat că sucul de struguri roşii este bogat în resveratrol, un antioxidant important, care se găseşte şi în unele medicamente indicate pentru bolile cardiovasculare.

Potrivit medicului, resveratrolul protejează vasele de sânge împotriva inflamaţiilor, creşte toleranţa la glucoză şi împiedică instalarea afecţiunilor cardiace.

În plus, datorită polifenolilor, consumul de must din struguri negri previne formarea cheagurilor de sânge.

 

„Mustul obţinut din strugurii roşii conţine un antioxidant important, resveratrolul. Este un element cheie în sănătatea inimii, pe care inclusiv unele medicamente îl conţin, fiind extras din ciorchinele de struguri. Menţionez că, dacă este consumat în cantităţi exagerate, mustul poate fi dăunător din cauza cantităţii de alcool etilic pe care o conţine. Alcoolul acesta poate determina apariţia bolilor cardiovasculare”, a precizat dr. Ioan Bostaca, medic primar cardiolog.

Cardiologul a mai precizat că tot din cauza conţinutului de alcool, inclusiv consumul de vin roşu se recomandă în cantităţi moderate. Medicul precizează că bărbaţii nu ar trebui să consume mai mult de 1l pe zi, în timp ce femeile nu ar trebui să bea mai mult de 750 de ml de vin pe zi.

„Lumea occidentală consideră că două pahare de vin la bărbaţi şi unul la femei este cantitatea ideală şi optimă pentru te menţine sănătos. Eu spun că pacienţii noştri bărbaţi nu ar trebui să bea mai mult de 1l de vin pe zi, consumat în două pahare a câte 400-450 de ml, în timp ce femeile nu trebui să depăşească 750 de ml, consumate tot în două pahare. Acesta este consumul raţional, cantitatea de peste 1l este toxică şi nocivă”, a mai apreciat dr. Ioan Bostaca, medic cardiolog în cadrul Clinicii de Cardiologie de la Spitalul „Sfântul Spiridon”.

Potrivit nutriţioniştilor, mustul are şi proprietăţi purificatoare, diuretice şi depurative, fiind recomandat în special persoanelor care suferă de constipaţie şi balonare.
 

Citeşte şi:

Prăjitură cu struguri şi cremă de brânză

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite