Ce a făcut un client după ce a cumpărat carne stricată de la un supermarket. Temperatura la care era păstrat produsul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma care administrează lanţul de supermarketuri Profi a fost sancţionată de Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor pentru nereguli privind păstarea produselor din carne.

Comerciantul a fost sancţionat cu 2.000 de lei primită ca urmare a unor nereguli referitoare la depozitarea produselor. Amenda datează de acum câteva luni, atunci când comisarii au mers la un magazin Profi pentru a verifica o plângere pe care o primise de la un ieşean.

Cumpărătorul relata în sesizarea sa că „de fiecare dată când cumpără carne de la magazinul petentei aceasta este alterată, miroase urât”. În timpul controlului realizat de Protecţia Consumatorului, comisarii au descoperit că anumite produse din carne de pui şi de porc refrigerate, cum ar fi aripi de pui, pulpe de pui, spată porc, erau depozitate într-o vitrină frigorifică ce indica temperatura de 8,8 grade Celsius, deşi producătorul recomanda o temperatură între 0 şi 4 grade.

„În aceeaşi vitrină frigorifică s-a constatat că sunt depozitate şi produse semipreparate tip crenvuşti de pui marca Carolli care nu prezentau modificări organoleptice dar care nu era corespunzător depozitaţi la o temperatură optimă de 2 - 8̊ C”, se arată în motivarea sentinţei pierdută de Profi. Controlul a avut loc în prezenţa şefului de magazin, care a contestat însă cele reţinute de Protecţia Consumatorului.

„Petenta susţine că procesul verbal de sancţionare este nelegal întocmit deoarece fapta sa nu a fost descrisă în mod detaliat şi este şi netemeinic deoarece nu s-a ţinut cont de împrejurarea că la finalizarea controlului temperatura vitrinei frigorifice ajunsese la temperatura de 3,9 grade”, s-au apărat în instanţă reprezentanţii Profi. Judecătorul de caz a precizat însă că această apărare este irelevantă.

 „Este irelevant faptul că la plecarea agenţilor intimatei vitrina frigorifică în discuţie atinsese temperatura prevăzută de lege cât timp la sosirea acestora în unitate şi pe durata controlului această vitrină frigorifică avea în interior o temperatură cu 4 grade mai ridicată decât ar fi trebuit, neputându-se şti cât timp anterior vitrina frigorifică în discuţie a funcţionat la această temperatură de peste 8 grade, neconformă cu normele sanitar veterinare”, au motivat judecătorii. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite