Transalpina în decoruri spectaculoase. Iarna trage cortina peste una dintre cele mai frumoase şosele din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai dificilă porţiune din Transalpina va fi închisă de luni, pentru întreaga perioadă a iernii, astfel că turiştii atraşi de frumuseţea traseului montan al DN 67C nu îl vor mai putea străbate. Transalpina oferă călătorilor accesul cu maşina la peisajele sălbatice de pe crestele alpine ale Carpaţilor.

De luni, traficul rutier pe Transalpina va fi închis. Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă restricţii rutiere, impuse în perioada 2 noiembrie 2015 – 31 martie 2016, pe şoseaua care străbate zona în care se învecinează judeţele Hunedoara, Alba, Vâlcea, Sibiu şi Gorj.

„Precizăm că în  conformitate cu prevederile Normativului privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor  publice, în această perioadă, circulaţia rutieră va fi închisă pe sectorul de drum DN 67 C (Transalpina) cuprins între km 34+800 (Rânca) - km 79+200 (Curpat)”, a informat CNADNR.

Astfel, turiştii şi doritorii de senzaţii tari mai au la dispoziţie doar acest weekend, dacă doresc să traverseze unul dintre cele mai frumoase trasee montane din România.

Transalpina, numită popular Drumul Regilor, deoarece a fost amenajată în vremea regelui Carol al doilea  este cea mai înaltă şosea din România. Străbate pe creste munţii Parâng, de la Novaci (Gorj) până la Sebeş (Alba), pe o lungime de aproape 148 de kilometri. DN 67 C are punctul cel mai înalt în Pasul Urdele, unde ajunge la 2.145 de metri. Şoseaua străbate Carpaţii Meridionali de la sud la Nord, traversând Masivul Parâng şi este paralelă cu Valea Jiului şi Valea Oltului.

image

Zona Transalpina

image
image

Transalpina

image
image

Vă recomandăm şi:

FOTO Sarmizegetusa Regia şi primii kilometri de asfalt. Şoseaua spre oraşul antic a fost aşteptată două decenii

Principalul drum de acces spre Sarmizegetusa Regia a fost închis traficului rutier din 24 august, când au început lucrările de modernizare. În ultimele două săptămâni, au fost turnaţi primii kilometri de asfalt, iar autorităţile speră ca şoseaua de 18 kilometri spre situl fostului oraş antic să fie finalizată până la sfârşitul anului.

Drumul de marmură spre un sat înmărmurit din Ţinutul Pădurenilor – aşezarea cu biserică şi drum de marmură, dar cu un singur locuitor

Satul hunedorean Alun mai are doar un singur locuitor, însă îi uimeşte pe turiştii care ajung aici nu doar prin liniştea şi frumuseţea locului, dar şi prin drumul de marmură, de aproape zece kilometri, construit în anii ’60, care duce spre localitate.

VIDEO Primele proteste în Retezat, după scandalul de pe Râul Alb: activiştii au căutat locurile defrişate, dar s-au certat pe drum între ei şi cu jurnaliştii

Zeci de oameni au participat astăzi la o acţiune de protest în Parcul Naţional Retezat şi au cerut oprirea defrişărilor din ariile protejate. Protestul ecologiştilor, organizat la o săptămână după scandalul de pe Râul Alb, în urma cărora un om de afaceri a rămas paralizat de la gât în jos iar doi activişti au fost agresaţi, a avut parte şi de incidente.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite