Monica Iacob Ridzi face primul pas spre libertate. Magistraţii i-au admis cererea, dar sentinţa nu este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii au admis cererea de liberare condiţionată depusă de Monica Iacob Ridzi. Decizia nu este definitivă şi a fost atacată cu contestaţie, de procurori.

Judecătoria Gherla a admis vineri, 27 octombrie, cererea de eliberarea condiţionată a Monicăi Iacob Ridzi, fostul ministru al Tineretului şi Sportului, condamnată la închisoare pentru infracţiuni de abuz în serviciu.

În februarie 2015, Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată la cinci ani de închisoare în dosarul „2 Mai”, în care a fost judecată pentru fapte de abuz în serviciu în formă calificată, fals intelectual şi participaţie improprie de acces fără drept la un sistem informatic. Alături de Ridzi, în acelaşi dosar, au fost judecate şi condamnate alte 11 persoane, foşti angajaţi ai ministerului Tineretului şi Sportului, administratori de firme, colaboratori.

Potrivit DNA, în perioada 17 martie - 22 mai 2009, în vremea în care era ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi ar fi hotărât ca, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel naţional dedicate Zilei Naţionale a Tineretului, să atribuie ilegal unor firme private mai multe contracte de prestări servicii având acest obiect. De asemenea, procurorii au acuzat-o pe Ridzi că, ulterior declanşării cercetărilor, pe 13 iulie 2009, ar fi intervenit să fie şterse din calculatoarele MTS aparţinând unora dintre coinculpaţi date informatice şi fişiere relevante cu privire la organizarea Zilei Tineretului, pentru a împiedica aflarea adevărului. Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului s-a constituit parte civilă cu suma de 2.736.933,28 lei (640.000 de euro) în dosar.

Monica Iacob Ridzi (UNPR, fost PP-DD până în 2014), fost deputat din Valea Jiului şi fost ministru al Tineretului şi Sportului este căsătorită cu primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob Ridzi, şi are doi copii. Se află în închisoare din luna februarie a anului 2015, iar între timp a solicitat de mai multe ori graţierea sau întreruperea executării pedepsei, din motive de sănătate.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Ovidiu Hada - mărirea şi decăderea primarului „de import” al Hunedoarei

Fostul primar al Hunedoarei este judecat pentru infracţiuni de corupţie, într-un dosar în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a încheiat cercetarea judecătorească şi se va pronunţa în data de 19 septembrie. În primă instanţă, Ovidiu Hada a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, dar a declarat recurs, soluţia Curţii de Apel nefiind definitivă.

Monica Iacob Ridzi este al doilea deputat hunedorean condamnat în şase luni

Monica Iacob Ridzi, deputat în Valea Jiului şi fost ministru al Tineretului şi Sportului, a fost condamnată la cinci ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi la trei ani de interzicere a unor drepturi civile. Este al doilea deputat hunedorean condamnat în ultimele şase luni de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Deputatul Mircia Muntean, condamnat la patru ani de închisoare pentru afaceri ilegale făcute când era primar al Devei

Fostul primar al municipiului Deva, Mircia Muntean, a fost condamnat pentru abuz în serviciu în dosarul de anchetă al unui schimb ilegal de terenuri, din 1999.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite