Complexul Energetic Hunedoara a fost lăsat fără apă potabilă. Compania are datorii de 269.000 de lei la furnizor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sediile administrative ale Complexului Energetic Hunedoara au fost debranşate, miercuri, de la reţeaua de apă potabilă, în urma datoriilor acumulate faţă de furnizorul Apa Serv.

Un prim efect al ieşirii din insolvenţă a Societăţii Complexul Energetic Hunedoara SA, consideră reprezentanţii companiei, a fost debranşarea sediilor administrative ale companiei de la reţeaua de apă potabilă.

Miercuri, în urma deciziei S.C. APA SERV Valea Jiului, sediile administrative din cadrul CEH au fost debranşate de la reţeaua de apă potabilă, după transmiterea, în prealabil, a unei somaţii de plată comunicate în data de 9 noiembrie 2016, a informat conducerea Complexului Energetic Hunedoara.

Datoriile pe care Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. faţă de APASERV Valea Jiului sunt în cuantum de 269.877,02 lei, din care restante în valoare de 219.347,37 lei şi datorii curente în valoare de 50.529,65 lei, a informat CEH, într-un comunicat.

„Nu sunt singurele datorii pe care le înregistrează societatea noastră şi ne recunoaştem obligaţiile contractuale faţă de toţi furnizorii noştri. Facem însă precizarea că, la data de 30 septembrie 2016, Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA înregistrează în evidenţele contabile creanţe totale în sumă de 231.834.802 lei, din care restante în sumă de 173.600.084 lei. Din suma de 173.600.084 lei reprezentând creanţe restante, 87,8% adică 152.354.000 lei provin din vânzarea, de-a lungul timpului, a energiei termice. Recuperarea legală a acestor sume s-a dovedit imposibilă în ciuda eforturilor depuse de CEH SA. pentru că societăţile locale de distribuţie a energiei termice sunt în procedură de insolvenţă sau faliment”, a informat Complexul Energetic Hunedoara.

Societatea Complexul Energetic Hunedoara face prezizarea că a reuşit, până în prezent, să asigure agentul termic necesar pentru populaţia branşată la reţeaua de termoficare a CEH.

Din 9 noiembrie, conducerea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) a anunţat că aşteaptă motivarea deciziei instanţei privind ieşirea din insolvenţă a companiei şi a atras atenţia că acest lucru poate duce la neplata salariilor angajaţilor şi la sistarea furnizării agentului termic. Complexul Energetic Hunedoara se află într-o situaţie dificilă. Din luna septembrie, peste 800 de angajaţi ai companiei, cei mai mulţi de la Termocentralele Mintia şi Paroşeni, au primit preavizele premergătoare disponibilizărilor. Complexul Energetic Hunedoara a solicitat anul trecut intrarea în insolvenţă, din cauza datoriilor de peste 1,2 miliarde de lei, înregistrate către furnizori şi către statul român. În prezent, circa  5.000 de oameni lucrează în cadrul CEH, la Termocentralele Mintia şi Paroşeni şi în exploatările miniere Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan.


Vă recomandăm şi:

Protestele minerilor şi cele de la Mintia s-au încheiat cu demisii în conducerea Complexului Energetic Huendoara

Acţiunile de protest ale minerilor din Valea Jiului şi ale angajaţilor Termocentralei Mintia au continuat miercuri, până la orele după-amiezii. În urma lor, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, precum şi funcţionari din conducerea Termocentralei Mintia au demisionat.

Ce s-a ales de mineri la 17 ani după bătălia de la Costeşti. Culisele violenţelor încheiate cu Pacea de la Cozia şi decăderea apocaliptică a oraşelor-mină

Evenimentele care au culminat, pe 23 ianuarie 1999, cu Pacea de la Cozia au rămas în istorie ca apogeul puterii minerilor din Valea Jiului. De acolo nu se mai putea merge decât în jos. Şi s-a ajuns atât de jos, încât localităţile prospere de acum 25 de ani au devenit ruine, iar titanii acelor vremuri scormonesc în munţii de bolovani în căutare de cărbune ca să aibă ce mânca.

Greva care a cutremurat România lui Ceauşescu, relatată de americani: cum au fost umiliţi miniştrii care au venit să îi calmeze pe mineri

Spre sfârşitul anului 1977, Valea Jiului devenise o zonă militarizată, cu o populaţie tulburată de ameninţările autorităţilor, scriau jurnaliştii de la The New York Times. Totul se petrecea după ce în primele zile ale lunii august, peste 35.000 de oameni au protestat în Lupeni, faţă de condiţiile rele de muncă şi de lipsa alimentelor. Ceauşescu însuşi a ajuns în Valea Jiului pentru a-i calma, însă dictatorul nu şi-a respectat promisiunile.

Şapte ani de la marea tragedie din Mina Petrila: 13 mineri au murit şi 15 au fost răniţi în exploziile din subteran

Se împlinesc şapte ani de la una dintre cele mai mari tragedii petrecute în ultimele decenii în minele din Valea Jiului. În 15 noiembrie 2008, două explozii succesive într-un abataj al Petrilei au curmat viaţa a 13 oameni, mineri şi salvatori. Astăzi, minerii şi-au comemorat foştii colegi.

Lacrimile ortacilor la închiderea Minei Petrila: „Am adăugat încă o tragedie şirului de drame din minerit“

Ultimul vagonet de cărbune adus la suprafaţă din adâncurile Minei Petrila, cea mai veche exploatare minieră din Valea Jiului, a fost înâmpinat cu lacrimi de mineri. Evenimentul a marcat, simbolic, închiderea exploatării de huilă care a funcţionat neîntrerupt timp de 156 de ani.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite