Aur furat prin metoda "regele Cioabă". Înşelăciunile cu descântece şi pomeni fac ravagii printre femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii atrag atenţia asupra noilor metode ale hoţilor de bijuterii.
Poliţiştii atrag atenţia asupra noilor metode ale hoţilor de bijuterii.

Mai multe hunedorence au reclamat Poliţiei că au rămas fără bijuteriile pe care le purtau, după ce au fost acostate pe stradă, de aşa-zise „urmaşe ale regelui Cioabă”, care le-au oferit aur şi le-au promis descântece. În final, femeile care au acceptat au rămas fără bijuteriile pe care le purtau.

Primul caz a fost reclamat de o femeie din Hunedoara, la Poliţia din municipiu.

„Victima a relatat că în timp ce se deplasa pe o alee din Hunedoara, a fost acostată de un bărbat şi două femei necunoscute care i-au spus că „sunt urmaşii regelui Cioabă” şi s-au oferit să îi „dea de pomană” bijuterii din aur. Una dintre cele trei persoane i-a pus la gât un lanţ din metal galben şi i-a făcut descântece, iar în timpul acestor activităţi suspecţii i-au luat o pereche de cercei din aur, iar de la gât i-au desfăcut şi i-au luat un lănţişor din aur prevăzut cu un medalion din acelaşi metal. Bijuteriile din aur au fost învelite şi legate de către suspecţi cu bandă adezivă într-o bucată de material textil. Ulterior, cei trei suspecţi i-au înmânat persoanei vătămate „pachetul” din material textil, spunându-i să nu îl desfacă şi să nu ia bijuteriile din interior decât după ce ajunge la domiciliu. Persoana vătămată s-a conformat solicitării celor trei şi, odată ajunsă la locuinţa sa, a constatat că în acel pachet nu se mai aflau bijuteriile personale, ci trei monezi de 50 de bani fiecare”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Caz similar în Deva

O femeie în vârstă de 73 de ani, din Deva, a fost şi ea victima escrocilor care i s-au prezentat ca urmaşi ai regelui Cioabă. „În timp ce se deplasa spre domiciliu pe strada Călugăreni,  două persoane necunoscute de sex feminin,  tot prin metoda “Regele Cioabă” au înşelat-o, dându-i în schimbul unei perechi de cercei din aur de aproximativ patru grame mai multe obiecte confecţionate dintr-un metal de culoare galbenă”, a informat IPJ Hunedoara.

Poliţiştii fac cercetări pentru a identifica autorii înşelăciunii. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara atrage atenţia oamenilor să nu aibă încredere în ofertele unor aşa-zişi binevoitori, care le oferă bijuterii găsite pe stradă sau pe care vor să le “dea de pomană”, căci riscă să rămână fără bani sau fără podoabele autentice. Sub pretextul unei “pomeni pentru sufletul regelui Cioabă” infractorii acostează persoane de sex feminin, care poartă la vedere bijuterii din aur şi le schimbă într-un moment de neatenţie cu unele din metale nepreţioase, adaugă reprezentanţii IPJ.


Vă recomandăm şi:

Vili Rupa a fost condamnat în dosarul morţii unui hunedorean, după 17 ani de la începerea anchetei. "Justiţiarul" a scăpat de acuzaţiile cele mai grave

Tribunalul Hunedoara a pronunţat sentinţa în dosarul penal în care Vili Rupa, autointitulat „justiţiarul de Hunedoara”, a fost trimis în judecată pentru omor calificat. Hunedoreanul a fost acuzat că în 1998 a bătut crunt un tânăr, care apoi a decedat la spital.

Picturile deocheate din biserici, interzise minorilor. Ce au în comun nudurile, scenele sadice din Iad şi prigoana femeilor păcătoase cu arta bisericească

Femei dezbrăcate, călărite de diavoli, grupuri de bărbaţi goi, înghesuiţi în cazane păzite de draci, oameni şi fiinţe supranaturale cu organele intime la vedere se numără printre scenele cele mai deocheate, pictate în bisericile din Transilvania. Deşi pudoarea a fost recunoscută de multe ori ca o trăsătură prezentă la români, autorii picturilor bisericeşti au trecut de multe ori peste şabloane.

10 poveşti despre comorile din Ardeal: marele secret al lui Decebal, râpa cu galbeni şi blestemul de moarte al aurului

Aproape nu există sat în Ardeal din care să lipsească poveştile faimoaselor descoperiri de comori, afirma istoricul Iulian Marţian. Istoria celor care au dat naştere unor poveşti fascinante se întinde pe aproape 2.000 de ani, începând cu povestea comorii ascunse de regele Decebal şi până la descoperirile recente ale pieselor antice preţioase, din Sarmizegetusa Regia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite